Всеукраїнський зліт учнівських лісництв: серед переможців області – вихованці Цуманського шкільного лісництва

07 Липня 2022, 13:30
Нагородження переможців обласного етапу Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв 671
Нагородження переможців обласного етапу Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв

Переможців обласного етапу Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв нагородили за зайняті призові місця.

Нагородження відбулося 6 липня. Про це повідомляє Волинський обласний еколого-натуралістичний центр.

Вже багато років поспіль, з метою підтримки ініціативи молоді з освоєння навичок лісогосподарської, природоохоронної, просвітницької та дослідницької діяльності, виявлення й заохочення кращих учнівських лісництв, Волинський обласний еколого-натуралістичний центр Волинської обласної ради спільно з Волинським обласним управлінням лісового та мисливського господарства, організовує обласний етап Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв.

Цьогорічний зліт проходив у два етапи. Перший етап відбувся 22 червня в онлайн-режимі. Його програма передбачала презентацію діяльності учнівських лісництв та захист науково-дослідних робіт. Другий етап, який відбувся 6 липня, передбачав урочисте нагородження переможців.

З вітальним словом до присутніх звернувся перший заступник голови Волинської обласної ради Юрій Поліщук, який наголосив на важливості цього напрямку роботи у такий складний час. Також на заході виступив начальник відділу лісового господарства ВОУЛМГ, голова Волинської обласної організації Товариства лісівників України Борис Бабеляс, який нагородив цінними подарунками кращих «юних науковців»

Директорка ВОЕНЦ Валентина Остапчук наголосила на ролі еколого-натуралістичної освіти у формуванні єдиного освітнього простору, який дасть життєвий імпульс для формування компетентного фахівця, що працюватиме на розвиток нашої країни. Також вручила цінні подарунки командам-переможцям зльоту.

Серед запрошених та гостей заходу були присутні: ректорка Академії рекреаційних технологій і права, депутат обласної ради Людмила Стасюк, яка подарувала сертифікати на знижку майбутнім абітурієнтам, депутатка обласної ради Ольга Омелько, заслужений лісівник України №1, директор Черемського природного заповідника Володимир Мирка, керівники кращих шкільних лісництв краю та їх вихованці, представники лісгоспів області.

У підсумковому заліку найвищу нагороду Гран-прі отримали вихованці В'язівського шкільного лісництва. Команда гідно презентувала роботу лісництва, фахово захистила науково-дослідну роботу. Наступні призові місця зайняли такі шкільні лісництва: 

  • І місце – Скулинське, Любешівське та Замшанівське; 
  • II місце – Дубівське, Маневицьке, Добренське, Цуманське
  • III місце – Нуйнівське, Ратнівське, Губинське. 

У ході урочистого нагородження всі переможці, керівники учнівських лісництв та представники отримали грамоти, подяки та цінні подарунки. Окрім урочистостей для переможців влаштували справжнє свято. 

На території Центру для дітей працював Екопростір із патріотичними майстер-класами, науковими платформами. Усіх присутніх почастували екологічним чаєм, вирощеним на навчально-дослідних ділянках та смаколиками, які подарував депутат Луцької міської ради Андрій Білан.

Читайте також: Культурна спадщина: скільки на Волині коштує молодий червоний борщ з вишнями

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024