У Ківерцях об'єднають відзначення Дня Соборності України та 100-річчя бою під Крутами: планують заходи

15 Січня 2018, 11:10
4950

У четвер, 11 січня, під головуванням заступника голови райдержадміністрації Яни Церкевич, відбулося засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення в районі Дня Соборності України та 100-річчя бою під  Крутами.

Про це йдеться на сайті РДА.

У засіданні взяли участь перший заступник міського голови Ольга Поліщук, керівники, представники окремих відділів та секторів райдержадміністрації, районного будинку культури імені М.П.Ковальова, районного краєзнавчого музею та центральної районної бібліотеки.

Заплановано проведення в районі історичної декади «Відродження нації», яка триватиме з 22 по 29 січня 2018 року. Розпочнеться вона заходами приуроченими до Дня Соборності України та 100-річчя від дня проголошення Четвертим універсалом Центральної Ради  незалежності Української Народної Республіки.

У понеділок, 22 січня, о 16:00 годині в районному краєзнавчому музеї відкриється виставка історичних матеріалів «Волинь в Українській революції 1917-1921 років». Після чого представники влади покладуть квіти до пам’ятних знаків борцям за свободу і незалежність України. Біля пам’ятника Тарасу Шевченку (приміщення музичної школи) відбудеться тематичний захід присвячений Дню Соборності України та 100 річниці проголошення незалежності УНР.

Впродовж тижня у загальноосвітніх  навчальних закладах району будуть проведені тематичні уроки, виховні години, бесіди, круглі столи; у закладах культури – культурно-мистецькі та інформаційно-просвітницькі заходи,  у бібліотеках – книжкові виставки, тематичні полиці, що висвітлюють історичні події, пов’язані з боротьбою українського народу за свою державність.

Працівники центральної районної бібліотеки проведуть для школярів міських загальноосвітніх навчальних закладів історичні уроки «З ім’ям і словом Кобзаря хай квітне у віках соборна Україна».

12 січня 2018 року відбудеться зустріч з представниками релігійних громад району, під час якої  буде обговорено можливість проведення 28 січня 2018 року  спільного міжконфесійного молебеню за Україну.

Закінчить історичну декаду урочистий захід та концерт у районному будинку культури, який розпочнеться о 15 годині 29 січня.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024