У Сокиричівському лісництві показали, як доглядають за сіянцями сосни та дуба

14 Липня 2022, 13:23
Молода сосна у Сокиричівському лісництві ФОТО 446
Молода сосна у Сокиричівському лісництві

Близько 3 мільйонів гектарів лісів російські загарбники окупували та спалили, майже 16 мільйонів гектарів – забруднено боєприпасами. Сокиричівське лісництво долучилося до відновлення екології країни та займаються озелененням країни в рамках програми президента України «Зелена країна».

Про це йдеться в дописі пресслужби державного підприємства «Ківерцівське лісове господарство».

Лісівники Сокиричівського лісництва висівають сосну разом з дубом. 

«Наразі проходить догляд за лісовими культурами. Площу молодняку – проходимо культиватором і догляд проводимо мульчером. Щоб ліс, так само як і людина росте, ріс – потрібен догляд. Є періоди, коли й чим займатися», – розповів Віктор Вишневський, лісничий Сокиричівського лісництва.

Попри війну, лісівники продовжують реалізацію програми Президента «Зелена країна». Зокрема, лише у Сокиричівському лісництві, що функціонує на базі ДП «Ківерцівське ЛГ», у 2021 році висадили 15 гектарів сіянців.

Там ростуть сіянці сосни звичайної, яким лише рік. Зовсім поруч розмістилися трирічні рослини. А на одному з лісових масивів – сосни та дуби, яким уже шість років. За цю ділянку відповідає майстер лісу, Іван Прокопчук

«В 98 кварталі проводились догляди за культурами, проводився догляд культиватором. В місяць проводиться два, три рази. Дивимося за обставинами. Якщо однорічні культури обкошуємо на рік п’ять разів, за потреби. Березу, осику – ми це все вирізаємо. Щоб росла сосна і дуб, щоб мали своє коріння і щоб проростало все, щоб були гарні у нас на Волині культури», – розповів майстер лісу.

Читайте також: У Ківерцівському лісгоспі можна придбати дрова для опалення

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024