Чи справді у Ківерцівській лікарні погане харчування: спростування

29 Липня 2022, 18:00
Їжа в лікарні / Фото ілюстративне 2108
Їжа в лікарні / Фото ілюстративне

Нещодавно ківерчанка Марія Королік на особистій сторінці у фейсбуці поділилася «враженнями» від меню в Ківерцівській центральній лікарні.

Жінка розповіла, що пацієнти жалілися на сніданок, обід та вечерю. Перше приймання їжі – вермішель з хлібом, а от другий і третій – «ужас». 

Проте дирекція лікарні поспішила спростувати усе написане та відповіла на запит Ківерцівської міської ради стосовно норм харчування у даному медичному закладі.

Зазначимо одразу, що в меню харчоблока лікарні все ж є макаронні вироби на сніданок, але про інші страви сказати слово «жах» не можна.

Допис Марії Королік про жахливе харчування у Ківерцівській центральній лікарні
Допис Марії Королік про жахливе харчування у Ківерцівській центральній лікарні

Читайте також: «Працівники військкомату, на що ви дивитеся»: в олицькій фейсбук-спільноті поширюють маніпуляцію

СПРОСТУВАННЯ

Так у відповіді на запит міської ради виконавиця обов'язків генерального директора комунального підприємства Людмила Хомік «Ківерцівська центральна лікарня» розповіла детально про те, що у своїй діяльності в частині норм харчування заклад керується наказом МОЗ України від 29 жовтня 2013 року №931 «Про удосконалення організації лікувального харчування та роботи дієтологічної системи в Україні».

«В комунальному підприємстві «Ківерцівська центральна лікарня» існують затверджені меню для харчування пацієнтів, в яких передбачені м'ясні та рибні страви, що відповідають нормам зазначеного наказу МОЗ», – зазначило у відповіді на запит керівництво лікарні.

Відповідь на запит міської ради Ківерців
Відповідь на запит міської ради Ківерців

Читайте також: У ківерцівській фейсбук-спільноті поширили чергову маніпуляцію про білорусів

Також Людмила Хомік зазначила, що на потреби лікарні міська рада Ківерців виділила 200 000 гривень. Ці гроші пішли на покращення харчування в закладі та додаткові закупівлі харчових продуктів.

«Окрім того, щотижнево через Координаційний центр Ківерців старостинські округи громади та приватне підприємство «КліомаСервіс» надають благодійну допомогу у вигляді харчових продуктів, які також використовуються для військовослужбовців», – йдеться у відповіді на запит.

У документі сказано, що до цього моменту ніяких скарг щодо меню від пацієнтів не було ніяких скарг. Як і не було запитів щодо якості харчування від містян, зокрема Марії Королік.

Читайте також: У ківерцівській фейсбук-спільноті білорусів знову винуватять у зраді

Людмила Хомік ще й надала копії затверджених меню в лікарні за період від 11 липня 2022 року по 31 липня 2022 року.

Меню лікарні
Меню лікарні

Меню лікарні
Меню лікарні

Як ми вже зазначали, страва, до якої входять макаронні вироби, справді значиться у сніданку деяких днів тижня. Проте обід та вечеря більш різноманітні:

  • пшенична каша:
  • смажена риба;
  • овочі;
  • омлет;
  • кава, чай, компот;
  • супи та борщі;
  • куряче м'ясо;
  • тефтелі;
  • підлива;
  • молода картопля;
  • випічка.

ВИСНОВКИ

Можемо судити, що харчування у денному стаціонарі комунального підприємства «Ківерцівська центральна лікарня» меню не як у приватних клініках, але все ж різноманітне та поживне. Це повідомлення не можна назвати абсолютним фейком, адже лише частина зі всього написаного – неправдива. 

Читайте також: Чи закінчилася війна, якби діти олігархів воювали: розбір маніпуляції

Коментарі
31 Липня 2022, 18:37
Дякуємо, що у харчуванні усе виправили - це чудова новина
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром