До курсів української мови у Ківерцях приєдналися нові учні-переселенці

29 Липня 2022, 14:44
Курси української мови для переселенців у Публічній бібліотеці міста Ківерців 794
Курси української мови для переселенців у Публічній бібліотеці міста Ківерців

У Публічній бібліотеці Ківерців для внутрішньо переселених осіб, які знайшли прихисток у громаді, діють безплатні курси української мови. До них доєдналися нові учні.

Про це повідомила дирекція бібліотеки у фейсбуці.

Серед тих, хто захотів вільніше розмовляти українською і записався на мовні курси – харків’яни, кияни та жителька міста Авдіївка. Учні російськомовні, але після нападу росії вирішили вивчити українську мову, кажуть зараз це як ніколи важливо і для роботи теж необхідно.

«Дуже хочу розмовляти українською, намагаюсь, але не завжди гарно виходить, тому хочу використати цей час, навіть такий важкий і отримати деякі знання, яких у мене немає. Дуже гарна мова, завжди подобалася, подобається розмовляти українською, писати», – каже учасниця мовних курсів Гуля.

Форма спілкування на курсах неформальна. Завдання нескладні, але такі, що допомагають краще заговорити українською мовою і без суржику. Опанувати мову допомагає викладачка української мови та літератури Зоя Щербяк.

«Харків’яни, жителі Київщини, Донецької області – люди приїхали з різним рівнем володіння української мови. Частина з них зізнавалися, що не вчилися в україномовній школі, але їм потрібно віддати належне, що вони прийшли та виявили бажання. Моя мета – їх розговорити, аби вони не боялися і переступили психологічний бар’єр», – каже вчителька української мови.

Нагадаємо, курси з української мови відбуваються на безоплатній основі для усіх охочих переселенців громади.

Місце проведення занять: Публічна бібліотека міста Ківерці (вулиця Паркова, 8).

Час та дні навчань: середа та п'ятниця з 12:00 до 13:00. 

Читайте також: Ківерцівський комунгосп показав, як реставрують журавлів зі скверу Небесної сотні

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024