У Ківерцях відзначили День Української Державності

30 Липня 2022, 13:16
Урочисте підняття Державного Прапора України на площі Чорновола у Ківерцях ФОТО 635
Урочисте підняття Державного Прапора України на площі Чорновола у Ківерцях

В Україні вперше відзначали День Української Державності. Датою свята символічно обрали 28 липня – День Хрещення Київської Русі. У Ківерцях на площі В'ячеслава Чорновола відбулись урочистості з цієї нагоди.

Про це повідомила пресслужба міськради у фейсбуці.

На урочистостях були присутні міський голова Олександр Ковальчук, секретарка міської ради Оксана Баранович, заступники міського голови, представники військового комісаріату, представники релігійних організацій та громадськості.

На початку заходу право підняти Державний Прапор України було надано представникам військового комісаріату.

«Це нове для нас свято покликане, аби ми замислились над нашою тисячолітньою історією. Ми маємо чим гордитися і маємо ті традиції, які ніколи не дозволять зламати наш дух, нашу віру в Україну, нашу волю до перемоги. Наші воїни мужньо боронять Україну на фронті. Волонтери громади створили міцний народний тил. Ми громадяни вільної країни, і ніколи расизму не здолати нас», – наголосив у своєму виступі міський голова Олександр Ковальчук.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять Героїв, які віддали своє життя за Україну. Священники Православної Церкви України помолились за нашу державу. Також поіменно вшанували кожного загиблого Героя громади.

«Ми збережемо країну і відстоїмо незалежність нашими спільними молитвами та хоробрістю воїнів», – запевнив настоятель Свято-Покровського собору, протоієрей отець Іван Семенюк.

Підсумком заходу стало зворушливе виконання ученицею 11 класу НВК «ЗОШ І – ступеня Ківерцівська гімназія», Анастасією Сачанюк уривку політичної поеми-містерії Тараса Шевченка «Великий льох», в якому поет осмислює історію України в її основних кризових моментах.

Присутні заходу поклали квіти до пам’ятника борцям за волю України, до скверу Героям Небесної Сотні, меморіалу Вічної Слави та до пам'ятника Тараса Шевченка.

Також відповідні урочистості та покладання квітів з нагоди Дня Державності України відбулися і в старостинських округах Ківерцівської громади.

Читайте також: Чи справді у Ківерцівській лікарні погане харчування: спростування

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024