У Ківерцівському лісгоспі вже заготовляють корм для диких тварин

03 Серпня 2022, 15:24
Дикі кабани в угіддях Ківерцівського лісгоспу ФОТО 436
Дикі кабани в угіддях Ківерцівського лісгоспу

Працівники державного підприємства «Ківерцівське лісове господарство» проводять заготівлю кормів для підгодівлі диких тварин в угіддях підприємства. 

Про це повідомила пресслужба лісгоспу у фейсбуці.

На зиму заготовляють кормові віники з осики, дуба червоного, кропиви та берези. Обов’язково вимочуються такі віники у соляному розчині.

До числа важливих біотехнічних заходів щодо збільшення кормових ресурсів для копитних та інших видів тварин відносять створення кормових полів.

«При закладці та визначенні асортименту рослин для копитних велике значення має кінцева мета: створюється поле в цілях збільшення літньо-осінньої концентрації тварин та згодовування рослин «на корені» чи призначене воно для збору врожаю та організації зимової підгодівлі диких тварин», – розповідає Мирослав Захарусь, старший єгер підрозділу мисливської дільниці, який зараз захищає Україну у лавах ЗСУ. 

Кормові поля розширюють запаси літніх кормів та утримують копитних в місцях бажаної концентрації. Створюють їх переважно для козулі, кабана та оленя. На території «Ківерцівського лісового господарства» є поля з проса, вівса, жита та топінамбуру.

Топінамбур, в народі «земляна груша», найбільш інтенсивно поїдається кабанами. Живляться тварини як самими коренеплодами, так і зеленою частиною рослини. Слід підкреслити: топінамбур є багаторічною рослиною тому не вимагає щорічних посадок.

Працівниками підприємства вже заготовано:

  • сіно – 15 250 кілограмів;
  • сінаж (силос) – 17 820 кілограмів;
  • кормові віники – 21 210 штук;
  • снопки зернові – 5 620 штук;
  • зернові – 17 715 кілограмів;
  • кукурудза у початках – 29 100 кілограмів;
  • коренеплоди – 40 730 кілограмів.

Усе це буде викладатись, як буде потреба, на 65 підгодівельних майданчиків встановлених на території угідь «Ківерцівського лісового господарства».

Читайте також: У Ківерцівському лісгоспі можна придбати дрова для опалення

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024