У «Цуманській пущі» знайшли нове гніздо лелеки чорного

14 Серпня 2022, 17:40
Гніздо лелеки чорного, яке знайшли працівники «Цуманської пущі» ФОТО 870
Гніздо лелеки чорного, яке знайшли працівники «Цуманської пущі»

У Ківерцівському національного природному парку «Цуманська пуща» виявили нове гніздо Лелеки чорного (Ciconia nigra). Його знайшли на гілці дуба на висоті 18 метрів.

Про це повідомила пресслужба парку у фейсбуці.

Знайшов його інспектор з охорони природно-заповідного фонду Олицько-Цуманського природного науково-дослідного відділення (ПНДВ) Дмитро Шульгач. Дане гніздо належить лелеці чорному, у якому цього ж року з'явилося потомство, про що свідчать сліди посліду під деревом.

Гніздо знову оглянули інспектор з охорони природно-заповідного фонду Олицько-Цуманського ПНДВ Василь Шульгач та молодша наукова співробітниця відділу науково-дослідної роботи Галина Герасимчук

Вони в черговий раз переконалися, що при виборі місця проживання даний птах надає перевагу різним важкодоступним районам, представленими глухими й старими лісами з болотистими зонами та рівнинами, поблизу водойм, лісових озер, річок або боліт. 

На відміну від багатьох інших представників Лелекоподібних, чорні лелеки ніколи не селяться в безпосередній близькості до людського житла.

Читайте також: У «Цуманській пущі» вирощують десятки тисяч саджанців дуба

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024