У Ківерцівській громаді готують укриття до нового навчального року: 73% батьків за очне навчання

20 Серпня 2022, 14:13
Укриття у навчальному закладі Ківерцівської громади ФОТО та ВІДЕО 640
Укриття у навчальному закладі Ківерцівської громади

Більшість батьків Ківерцівської громади, а саме 73% – за очне здобуття освіти. Саме тому у громаді триває підготовка до нового навчального року, а саме облаштування укриттів у приміщеннях навчальних закладів.

Про це повідомив очільник Ківерцівської громади Олександр Ковальчук, – пишуть на сайті Волинської ОДА.

Декілька запасних виходів, вентиляція, санвузли, освітлення та вода – усе це є в захисних спорудах навчальних закладів у Ківерцівській громаді. 

Наразі в цих укриттях ще тривають деякі підготовчі роботи до початку навчального року. Після цього тут стоятимуть стільці, парти, а в дошкільному закладі ще ліжка. Захисні споруди готують для тих, хто обере навчання в очному режимі та віддає дітей у садочок.

Загалом на час воєнного стану навчання в області відбуватиметься за змішаною формою: дистанційно та офлайн. Також відповідно до статті 9 Закону України «Про освіту» доступними є й інші альтернативні форми навчання. Остаточне рішення про те, яким чином учень здобуватиме освіту – приймають батьки.

Як повідомив очільник Ківерцівської громади Олександр Ковальчук, 73% батьків громади за очне навчання.

«Ми показуємо батькам умови захисних споруд і тоді вони вирішують, за якою формою будуть навчатися їхні діти. Більшість, а саме 73% – за очне здобуття освіти, – зазначив міський голова Ківерців. – Звичайно, що діти будуть забезпечені різними формами навчання».

До слова, укриття в школі вміщує 400 дітей. Якщо усі учні будуть здобувати освіту в очному режимі, то навчання відбуватиметься у дві зміни. Щодо інспектованого садочка, то його відвідує 250 вихованців. Його укриття може забезпечити захистом таку кількість дітей.

Також проінспектували укриття заступники голови Волинської ОВА Юрія Погуляйка Сергій Мовенко та Юрій Гупало.

Читайте також: У Ківерцях кататимуться на байдарках: усі зібрані гроші підуть на ЗСУ

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024