Відійшов у вічність священик, що свого часу був кліриком у ківерцівському соборі

21 Січня 2018, 14:08
Василь Неліпа 5075
Василь Неліпа

Помер протоієрей Василь Неліпа, який провадив свою діяльність у храмах Ківерцівщини.

Про це пишуть на сайті Волинської Єпархії УПЦ КП.

Чин похорону новоспочилого священика відправили у храмі Архістратига Михаїла села Підгайці Луцького районного деканату, де служив душпастир.

Очолив відправу декан протоієрей Володимир Присяжнюк. Із ним молилися настоятель підгаєцької парафії протоієрей Іван Гуреєв, інше духовенство Луцького районного та Ківерецького благочинь.

Народився отець Василь 16 січня 1967 року в селі Великомихайлівка Покровського району Дніпропетровської області. Закінчив Волинську духовну семінарію. 28 березня 1993 року єпископ Луцький і Волинський Серафим (Верзун) у кафедральному соборі Святої Трійці висвятив його на пресвітера.

У різний час душпастир був настоятелем парафій Святителя Йоана Золотоустого в Луцьку та Апостола Андрія Первозваного селі Дерно Ківерецького деканату. Також панотець був кліриком собору Покрови Пресвятої Богородиці в Ківерцях, а з 2017 – поза штатом єпархії.

За повідомленням отця Івана Гуреєва, помер протоієрей Василь Неліпа від запалення легень у день народження, коли йому виповнився 51 рік. Поховали спочилого в селі Прилуцьке, біля могили батька.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024