На Ківерцівщині судили мотоцикліста за випивку за кермом

28 Серпня 2022, 14:30
Судили мотоцикліста напідпитку 578
Судили мотоцикліста напідпитку

Ківерцівський суд притягнув до відповідальності мотоцикліста, який керував транспортним засобом у нетверезому стані.

Про це видання Район.Ківерці дізналося із постанови Ківерцівського районного суду від 23 серпня.

19 липня 2022 року о 18:18 на автодорозі селище міського типу Цумань – село Грем`яче Луцького району Волинської області, чоловік керуючи мотоциклом марки «Ліфан» перебував у стані алкогольного сп`яніння, що стверджується алкотестом, чим порушив вимоги Правил Дорожнього руху України.

Правопорушник в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду повідомлявся належним чином, причини неявки суду не повідомив, заяв про розгляд справи у його відсутності до суду не надходило.

Враховуючи характер правопорушення, особу порушника, суддя вважає, що до порушника слід обрати адмінстягнення у виді штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні правопорушення, передбаченого статтею 130 частини 1 КУпАП та наклав стягнення у виді штрафу у розмірі 17000 (сімнадцять тисяч) гривень із позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 (один) рік.

Також з керманича стягнуть судовий збір в сумі 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 496 гривень 20 копійок.

 

Довідково: стаття 130 КУпАП керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, так і за відмову від проходження огляду на стан сп'яніння.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024