У Ківерцівській громаді облаштовують укриття в 11 навчальних закладах

31 Серпня 2022, 17:08
Укриття у навчальному закладі Ківерцівської громади ФОТО та ВІДЕО 606
Укриття у навчальному закладі Ківерцівської громади

У Ківерцівській громаді є 17 навчальних закладів. В 11 з них готують укриття, а решта учнів навчатимуться дистанційно. Загалом у школах громади навчається приблизно чотири тисячі дітей, з них 22 учні, які приїхали з областей, де тривають бої.

Про це «Суспільному» розповів заступник міського голови Ківерців Віктор Лисюк.

«Має бути перевірка ДСНС і ми сподіваємося, що буде наданий дозвіл для навчання», – говорить заступник Ківерцівського міського голови.

У Ківерцівському ліцеї навчається майже 850 учнів. 

«Нині у навчальному закладі ремонтують сховище та майструють лавки, на яких сидітимуть учні та вчителі під час повітряних тривог», – каже вчитель трудового навчання Андрій Радіон.

Зі слів директора ліцею Василя Шпирука, площа захисної споруди 250 квадратних метрів, одночасно тут зможуть перебувати чотири сотні людей.

«В приміщенні нашого закладу буде навчатися ще один навчальний заклад, який знаходиться поруч із нами, вони повністю вміщаються в наше сховище», – каже директор.

Василь Шпирук говорить, що сховище Ківерцівського ліцею відреставрували, залили стяжку, поклали нову підлогу, пошпаклювали стіни та провели нову електромережу.

«Приміщення знаходиться нижче рівня землі, повністю в землі, то була проблема підключення каналізації. Провели водопостачання з центральної труби, тому ми маємо змогу мати та туалет і умивальники», – розповідає директор.

Одинадцятикласник Дмитро Ворон за очне навчання. Хлопець говорить, що ліпше готуватись до зовнішнього незалежного оцінювання з вчителем у класі, а не перед екраном комп'ютера.

Читайте також: У Ківерцях переселенці шукають житло в оренду

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024