Володимир Жгутов про благоустрій в Ківерцях: що вдалося зробити та які плани на майбутнє

24 Січня 2018, 11:36
Володимир Жгутов 3786
Володимир Жгутов

Мер міста Ківерці Володимир Жгутов поділився планами на майбутнє, та розказав про міський бюджет.

Про це він розповів в інтерв'ю сайту Громадської Позиції.

З яким бюджетом вступаєте у 2018 рік? Чого чекати ківерчанам? 

Місто – це великий механізм. Тут, як в кожному господарстві: щось виходить, а щось ні, щось потребує першочергового втручання, а щось може почекати. Виділено більше 3 мільйонів на прибирання місць загального користування, буде проведено тендер. Місто однозначно має бути чистим. Хочемо закупити автогрейдер. В бюджеті передбачили на це півмільйона гривень. Це буде не нова техніка. Постараємось купити, бо дуже потрібно для профілювання доріг, ліквідації снігових заметів. Коли буде громада, то постане питання прочистки доріг не тільки в Ківерцях, а й на території тих населених пунктів, які увійдуть у об'єднану громаду. 

Заплановано зробити капітальний ремонт трьох частин доріг: частина вулиці Соборності, вулиць Комунальна і Квартальна. Ці дороги ведуть до об'єктів соціального призначення, вони у нас в місті визначені як магістральні і робляться коштом міського бюджету. 

Продовжуються роботи з освітлення. Минулого року розпочався капітальний ремонт освітлення вулиці Чкалова, це наша траса Луцьк-Маневичі-Дольськ, дорога державного значення. Ми її почали робити за свої кошти, написали проект. 300 тисяч нам виділили з обласного бюджету і ще 600 - з державного. Вдалося зробити частину траси, іншу частину, думаю, в 2018 році теж осилимо. 

Працюємо по програмі «Дорожній рух і його безпека». За останні три роки суттєво зросла кількість автомобілів. Особливо так званих «євроблях». На жаль, не всі дотримуються правил. Це стосується як водіїв, так і пішоходів. Тому питання якихось бордюрів, обмежувачів руху, знаків, стовпчиків зі світловідбивачами постійно актуальне.

У цьому році у нас також заплановані заходи в житлово-комунальному господарстві. Хотілося б завершити полігон твердих побутових відходів. Наш полігон вже переповнений і маємо нарікання від жителів Сокиричівської сільської ради. Хочемо запустити ще один автомобіль-сміттєвоз на базі КАМАЗа. Саме шасі нам подарували, а спецобладнання в 2017 році було встановлено і вже найближчим часом цей автомобіль їздитиме містом. 

В минулому році ми почали працювати по програмі з твердими побутовими відходами. Місто поділили на певні сектори і ми купили пластикові контейнери місткістю 120 літрів і даємо безоплатно в приватні домоволодіння. Сміття стоїть в нормальному пластиковому контейнері. Собаки його не розривають. Все дуже зручно. Але це програма довгострокова. За рік ми не доб'ємося 100% результату. У цьому році плануємо провести тендер і закупити 400 таких пластикових контейнерів.

В обмін на це ми маємо отримати підписання мешканцями договору на вивіз сміття. Рік за роком будемо йти до того, щоб виховати у ківерчан культуру поведінки з твердими побутовими відходами. Працюємо згідно з законом над впровадженням роздільного збору сміття. У нас є понад півсотні сіток для збору ПЕТпляшок. Цього року передбачені кошти на закупівлю 10 сіток для склотари і склобою. Ясно, що ми будемо починати працювати з сектором багатоповерхівок, де є велика кількість жителів, де збирається багато побутових відходів і будемо старатися впроваджувати фасування.

Більше мільйона виділили для подолання проблеми підтоплення, на вирішення як стратегічних завдань (вул. Космонавтів, Ломоносова, Довбуша), так і локальних (Козацька і Костюшка). 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024