Ківерцівська центральна лікарня отримала новий гастроскоп

27 Вересня 2022, 20:13
Новий відеогастроскоп у Ківерцівській центральній лікарні 1465
Новий відеогастроскоп у Ківерцівській центральній лікарні

На базі комунального підприємства «Ківерцівська центральна лікарня» жителі громади зможуть обстежити стравохід, шлунок та дванадцятипалу кишку на новому сучасному відеогастроскопі (Pentax EG-2990K).

Апарат доставили 26 вересня. Про це повідомила пресслужба Ківерцівської міської ради у фейсбуці.

Даний апарат вартістю понад три мільйони гривень придбали за кошти місцевого бюджету та кошти, отримані в результаті господарської діяльності (власні кошти) «Ківерцівської центральної лікарні».
Як зауважив міський голова Олександр Ковальчук рішення про придбання відеогастроскопу прийняли спільно із депутатським корпусом.
«Останнім часом дуже багато звернень надходило від жителів нашої громади про те, що є потреба у придбанні саме такого апарату на лікарню для якісного обстеження шлунку, тож спільно з депутатським корпусом вирішили придбати новий гастроскоп», – розповів міський голова Ківерців.
Даний апарат має діаметр ввідної трубки всього-на-всього 9,8 міліметра, що своєю чергою мінімізує неприємні відчуття внаслідок даної процедури.
Монітор у 24 дюйми забезпечить високоякісне зображення, що дозволить побачити всі проблеми зі шлунком, стравоходом та дванадцятипалою кишкою, такі як виразки, гастрити, езофагіти.
Технологія I Scan – сприяє виявленню раку на ранніх стадіях.
«Також, при потребі, проводиться експрес тест на Хелікобактер пілорі (бактерія яка є однією з основних причин розвитку проблем зі шлунково-кишковим трактом)», – розповідає виконувачка обов'язки директора «Ківерцівська центральної лікарні» Людмила Хомік.
Прийом проводить спеціаліст з КП «Волинська обласна клінічна лікарня», лікар-хірург, лікар-ендоскопіст Супрунець Богдан Олегович, що своєю чергою дозволить при потребі вирішення методики лікування як на базі КП «Ківерцівської ЦЛ», так і в закладах вищого рівня.
Пацієнти від 50 років, з електронним направленням від сімейного лікаря, отримують дану послугу безплатно.

Для запису телефонуйте: 093-520-63-83 (Супрунець Богдан Олегович).

Читайте також: Ківерцівська центральна лікарня потрапила до спроможної мережі

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024