Ківерцівський календар 28 січня: почалося визволення Ківерець від фашистів

28 Січня 2018, 11:39
2061

Сьогодні міжнародна спільнота святкує відкриття Антарктиди, кожен може стати чаклуном, а удача стає щасливим випадком.

Ківерцівський календар:

У кінці січня 1944 року почалося визволення території міста Ківерці від фашистських загарбників. 

Під час визволення міста і довколишніх населених пунктів майже півтисячі бійців – росіян, українців, білорусів, узбеків, грузинів та багатьох інших національностей – віддали свої життя за мир і щастя. Хоробрі визволителі спочивають вічним сном у братській могилі, що на меморіалі Слави. 

28 січня в Україні та світі:

  • Міжнародний день мобілізації проти ядерної війни.
  • Міжнародний день захисту персональних даних.
  • День відкриття Антарктиди.

Народний календар:

До початку Великого посту три тижні, попереду на нас ще чекає весела Масляна, а Церква вже починає поволі готуватися, входити в його надпотужне енергетичне поле. Сьогоднішня неділя називається неділею «Про митаря і фарисея». Напередодні, в суботу на вечірні, вперше відкривається Тріодь Постова – книга богослужінь Великого посту (дивовижних за силою і красою текстів), і до звичайних недільних стихир і канонів додаються стихири і канони Неділі митаря і фарисея. Вони присвячені головним чином смиренню – надважливій складовій справжнього покаяння. «Не пройшовши низини смирення, не досягнеш вершин Христової слави і Воскресіння», – кажуть святі отці. Відсьогодні кожен віруючий починає благати: «Покаяння двері відчини мені, Життєдавче…».

А в народі цей день називали Отданням або Виденням, пов’язуючи його з чаклунами і відьмами усіх мастей. Начебто сьогодні ті, хто бажає отримати таємне знання, і має до того схильності – може цілком його осягнути і прийняти.

Іменинники сьогодні Павло, Іван, Михайло.

Астровісник:

Сьогодні 12-ий і 13-ий місячні дні. Що ж, друзі: удача цього дня буде радше щасливим випадком, ніж закономірністю, результатом точних розрахунків. Вона віртуозно омине розставлені сильця, випурхне майже з рук – тільки її й бачили! Місяць у Близнюках додасть перчинки непередбачуваності та спонтанності, трохи вітряної мінливості. Вийшовши з точки «А» можна одразу потрапити в сумнівну точку «Г», а не в якесь інше респектабельне місце. Можуть виникнути дивні забаганки, не будуть винятком тимчасові примхи, на кшталт «піди туди – не знаю куди, принеси те – не знаю яке». Але для нетривіальних учинків, легкої інтриги і блискучої імпровізації – час просто ідеальний. Забудьте сьогодні про нудне тяжіння повсякдення – натомість погойдайтеся на гойдалках безжурності й гарного настрою! А проблеми нехай почекають хоча б до завтра.   

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024