На замітку ківерчанам: як швидко відмовитьсь від цукру

29 Січня 2018, 12:26
1979

Від численних наукових статей про шкоду цукру – він не стає менш солодшим. А отже, відмовитись він нього – все так само важко. Проте реально! Не варто різко відмовлятися від цукру, так є велика ймовірність, що ви зірветесь, а отже потрібно це робити поступово і правильно.

Про це пише Lady.

Перейдіть на повноцінне та збалансоване харчування

Часто нам хочеться солодкого тоді, коли організму чогось не вистачає. Так, наприклад, гостре бажання з’їсти шоколадку може сигналізувати про брак магнію, а нав’язливі думки про всілякі булочки – про дефіцит азоту і вуглецю.

Замість виснажливих та суворих дієт, почніть харчуватись збалансовано. Дотримуйтесь правил здорового харчування та не забувайте про баланс білків, жирів і вуглеводів.

Білкова їжа в поєднанні з овочами допоможе регулювати рівень цукру в крові і наситить організм необхідною енергією, подарувавши довге відчуття ситості. Ненасичені жири (оливкове масло, риба, горіхи) в раціоні також приборкують нашу жагу до солодкого і прискорюють засвоєння найважливіших вітамінів і мікроелементів.


 

Спіть по 7-8 годин

Дефіцит енергії, викликаний занадто коротким або неспокійним сном, організм прагне заповнити легкодоступними простими вуглеводами. У таких випадках вам особливо хочеться солодкого. Замість того, щоб пити вже другу солодку каву, почніть раніше лягати та прокидатись в один і той же – це забезпечить вам міцний сон. І спіть 7-8 годин, саме за цей час ваш організм встигне відпочити.

Відмовтеся від солодких напоїв

Часто ми просто не помічаємо, як разом із напоями з’їдаємо ще кілька ложок цукру. Мова не лише про газовані напої, а й про смузі та солодкі йогурти.

Пийте більше простої води або води з лимоном: так ви допоможете своєму організму регулювати обмін речовин і позбавитися від токсинів. Зверніть увагу і на ароматизовану воду, яка зменшить апетит і порадує своїм смаком. А цукор в каві замініть на стевію.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39