У селі Мощаниця поховали загиблого воїна Володимира Нероду

21 Жовтня 2022, 14:10
Похорон воїна Володимира Нероди в Мощаниці ФОТО 1426
Похорон воїна Володимира Нероди в Мощаниці

В Олицькій громаді поховали загиблого на Донеччині 25-річного військового Володимира Нероду. Попрощатися з бійцем прийшли односельці, волонтери та побратими.

Чин поховання відбувся 20 жовтня. Про це пише Суспільне.

Кортеж із загиблим жителі громади зустріли на колінах на автошляху у селі Дерно.

Володимир був із багатодітної родини, у сім’ї шестеро дітей.

«Він – Герой. Він цього достойний. Він завжди буде з нами. Був на волинській трасі, потім госпіталь охороняв. Потім десь під Житомиром. А далі він ніколи не казав, де був», – пригадує батько загиблого воїна Валентин Нерода.

Валентин Нерода, батько загиблого воїна
Валентин Нерода, батько загиблого воїна

Володимир Нерода був учасником АТО, після початку повномасштабної війни знову пішов захищати цілісність України. Загинув 13 жовтня поблизу міста Соледар Донецької області під час виконання бойового завдання.

Лікарка сільської амбулаторії Галина Хмілевська розповіла, що захисник був налаштований на мирне життя у своєму рідному селі Мощаниця.

«Коли він повернувся з війни вже поранений він звернувся до мене, як до лікаря амбулаторії, то це була дуже світла людина, неозлоблена тією війною», – поділилася жінка.

Галина Хмілевська, лікарка сільської амбулаторії
Галина Хмілевська, лікарка сільської амбулаторії

Загиблий Володимир Нерода брав участь у Всеукраїнських онлайн-змаганнях «Ігри нескорених». Про це розповів його колега зі змагань Павло Ковальський. Каже: товаришували з ним два роки.

«Дуже надійний хлопець, виконавчий. Все, що говорили, накази виконував чітко і неухильно. Був дуже товариським, мав хороше почуття гумору, веселив колектив свій», – пригадує Павло.

Павло Ковальський, колега зі змагань «Ігри нескорених»
Павло Ковальський, колега зі змагань «Ігри нескорених»

Як розповів побратим Володимира Віктор Собуцький, чоловік мав інвалідність через важкі поранення, які отримав декілька років тому. Це його не зупинило і він знову пішов захищати Україну. 

«Він в ТрО був одним із перших, бо отримав зброю, коли лише тільки почали видавати. Він шукав шляхи, бо він був поранений і його не брали. Але, якимось чином він все-таки потрапив добровольцем», – каже побратим.

Віктор Собуцький, побратим загиблого воїна
Віктор Собуцький, побратим загиблого воїна

Відспівали військовослужбовця у Свято-Андріївському храмі села Дерно. Поховали на сільському цвинтарі у селі Мощаниця Луцького району.

Вічна пам'ять загиблому воїну Володимиру Нероді!

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024