На замітку ківерчанам: якої їжі уникати під час грипу

30 Січня 2018, 10:05
1465

Під час застуди та грипу варто приділити особливу увагу своєму раціону, а також не переїдати, адже організм повинен боротися з інфекцією, а не з важкою їжею.

Про це пише Med2.

Відповідно, потрібно виключити з раціону, на час хвороби, смажені та жирні продукти.

Основою раціону під час процесу одужання повинні стати легкі супи, бульйон на основі нежирних шматочків курки або овочів. А також овочі та фрукти у великій кількості, нежирні кисломолочні продукти. При цьому від будь-якої жирної, копченої та занадто солоної їжі доведеться відмовитися. Обмежити доведеться і будь-які м’ясні продукти. Щоб перетравити тваринні білки, організму потрібно багато енергії, яку організму потрібно витратити на боротьбу з вірусами та інфекціями, – радить лікар Вікторія Савицька.

Оскільки під час хвороби кількість корисних бактерій у шлунку зменшується (що, у свою чергу, знижує імунітет), – обов’язково вводите в раціон нежирні кисломолочні продукти. Прекрасно зміцнюють захисні сили організму і всім відомі засоби – імбир, цибуля та часник. Вони діють як натуральні антибіотики.

Обов’язково під час хвороби потрібно пити більше води, бажано мінеральної без газу, а також трав’яні відвари та теплий чай.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024