Студенти Ківерцівського медколеджу навчалися сучасної тактичної медицини

05 Листопада 2022, 14:04
Студенти Ківерцівського медколеджу переглядають відеолекцію з основ тактичної медицини 419
Студенти Ківерцівського медколеджу переглядають відеолекцію з основ тактичної медицини

В розрізі тижня хірургічно-акушерських дисциплін викладачка хірургії Наталія Недільська провела ряд заходів щодо сучасної тактичної медицини для студентів Ківерцівського фахового медичного коледжу.

Навчання відбувалися 3-5 листопада. Про це йдеться на фейсбук-сторінці медколеджу.

У бібліотеці медичного коледжу 3 листопада провели відеолекцію з основ тактичної медицини «Українці, будьмо готові», яку переглянули студенти та працівники коледжу. 

В підготовці до заходу взяла участь бібліотекар коледжу Лариса Полійчук, яка підготувала літературу з тактичної медицини та використала унаочнення (амуніцію бійця).

«В умовах реальної військової агресії та захоплення території України росією проблема захисту Батьківщини стала, як ніколи актуальною. Вчасне надання першої та долікарської медичної допомоги зберігає життя поранених, а своєчасна евакуація з поля бою запобігає повторному ураженню або загибелі. Тому, використовуючи досвід країн НАТО, впровадили курс тактичної медицини для медиків, парамедиків та інших учасників бойових дій», – йдеться у дописі.

Для ознайомлення з важливими положеннями тактичної медицини 4 листопада створили буклет «Сучасна тактична медицина», який супроводжував практичний тренінг з різних видів зупинки кровотечі на полі бою. 

Буклет розрахований на поповнення знань студентами-медиками, працівниками коледжу та пересічними українцями з надання медичної допомоги в умовах бойових дій.

На практичних заняттях зі студентами групи 03/3 (Лікувальна справа) та (02/2 Акушерська справа) 5 листопада, при повторенні теми «Гемостаз», також звернули увагу на принципи тактичної медицини в умовах бойових дій.

Увагу студентів закцентували на швидкості і якості надання допомоги: 1 хвилина – одна людина!

Читайте також: Ківерцівський волонтер придбав для місцевої лікарні карету швидкої допомоги

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024