Засновниця «Станції добра» та бойовий медик зустрілися з юними ківерчанами

08 Листопада 2022, 18:50
Зустріч гімназистів з волонтерами ФОТО 1800
Зустріч гімназистів з волонтерами

У Публічній бібліотеці міста Ківерці відбулась зустріч з волонтерами під назвою «З добром у серці, з любов’ю до людей». На неї запросили учнів 9 класу Ківерцівської гімназії №1 та представників волонтерського осередку міста. 

Про це йдеться на фейсбук-сторінці бібліотеки.

На зустріч запросили засновницю місцевої громадської організації «Станція добра» Олену Максименко.

«Волонтерство – це робота щира, від душі. Кожного дня волонтери-добровольці займаються клопіткою роботою, яка вимагає багато зусиль, уваги та здоров’я. Громадська організація налічує понад 100 волонтерів», – розповіла учням Олена Максименко. 

Головна спеціалістка проєктної діяльності Ківерцівської міської ради Ольга Матвійчук розповіла, що першими волонтерами були мешканці міста, які допомагали речами, харчовими продуктами, будували блокпости. 

Місцеві нотаріуси також надавали непосильну допомогу: купували гумові чоботи, лопати, різний реманент, а також надавали фінансову підтримку.

Також головна спеціалістка розповіла, що проводилась спільна робота з місцевими підприємцями та громадськими організаціями, які купували автомобілі, різний реманент та відправляли на схід.

«У Ківерцівській громаді для ВПО відкрито соціальний магазин, у селі Домашів на базі колишньої школи облаштували житло. Координаційний центр, який створено при міській раді, координує роботу волонтерів, громадських організацій», – зазначила Ольга Матвійчук.

На зустріч також прийшов військовий офіцер, місцевий лікар Олександр Ващук, який лікує як і військових ЗСУ, так і мирне місцеве населення, а наразі знаходиться у короткотривалій відпустці. 

Медик розповів про важкі реалії війни, про те, в яких умовах доводиться працювати, коли за добу дуже багато поранених. Лікар об’їздив увесь Донбас, побував у найгарячіших точках. 

Директорка бібліотеки Любов Михальчук на завершення заходу презентувала книгу Тараса Матвіїва «Мої думки», яка вийшла у світ, на жаль уже після того, як його автор відійшов у вічне життя в бою за незалежність України. Книгу допомогли видати волонтери громадської організації «Меценати для солдата», яку передали для читачів Публічної бібліотеки міста Ківерці.

Після закінчення зустрічі учні та присутні поділилися враженнями про почуті реалії війни.

Читайте також: «Станція добра» збирає матеріали для виготовлення окопних свічок

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024