У Ківерцях запланували заходи з відзначення пам’ятних дат у лютому

02 Лютого 2018, 15:27
3383

У лютому в районі відзначатимуться День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та День Героїв Небесної Сотні.  З метою належної організації відзначення пам’ятних дат 1 лютого заступник голови райдержадміністрації Яна Церкевич провела засідання організаційного комітету.

Про це йдеться на сайті РДА.

Участь у засіданні взяли представники районної та міської рад, структурних підрозділів районної державної адміністрації, районного будинку культури імені Михайла Ковальова та  громадської організації «Школа безпеки та виживання ТИВЕР».

Учасники засідання узгодили дату, місце проведення, обговорили сценарій та ряд організаційних питань.

За попереднім погодженням з керівником Ківерцівської районної організації ветеранів Афганістану В’ячеславом Гордіюком, 11 лютого у дитячо-юнацькій спортивній школі місті Ківерці, відбудеться  традиційний волейбольний турнір на кубок Олега Денисюка. 14 лютого учасники бойових дій на території інших держав, що проживають у Ківерцівському районі, спільно з представниками влади та громадськістю, покладуть квіти до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам у міському парку. Тут буде відслужена панахида за загиблими.

20 лютого, о 16:00 годині біля Меморіалу Героїв Небесної Сотні (місто Ківерці) відбудеться вечір-реквієм «У їхніх серцях жила Україна». До пам’ятного знаку ківерчани покладуть квіти, учасники революційних подій поділяться своїми спогадами, священики відслужать панахиду за Героями Небесної Сотні. Під час заходу демонструватимуться світлини з історіями ківерчан про Революцію Гідності.

Впродовж місяця у загальноосвітніх навчальних закладах та закладах культури району відбудуться тематичні заходи з вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні. У районному краєзнавчому музеї готується виставка артефактів Майдану Гідності «Німі свідки Майдану».

В ході засідання обговорено ряд організаційних моментів, заступником голови райдержадміністрації дано відповідні доручення.

Підводячи підсумки засідання Яна Церкевич наголосила: «Герої Небесної Сотні віддали найцінніше – своє життя, захищаючи ідеали демократії, європейське майбутнє України та краще майбутнє кожного з нас. Тож наш обов’язок пам’ятати про це та гідно вшанувати їх пам’ять. Так само маємо пам’ятати та належно вшановувати учасників бойових дій на території інших держав».

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024