У Ківерцях в «Школі безпеки» рятувальники вчили дітей порятунку людей

16 Листопада 2022, 17:18
Учні «Школи безпеки та виживання дітей «Тивер» вчаться гасити вогонь ФОТО та ВІДЕО 1265
Учні «Школи безпеки та виживання дітей «Тивер» вчаться гасити вогонь

У місті Ківерці однойменної громади діє єдина в Волинській області «Школа безпеки та виживання дітей «Тивер», де діти вчаться і вміють надавати допомогу людям, коли є загроза життю.

Про це пише «Суспільне».

Керівник обласного управління Держслужби із надзвичайних ситуацій Володимир Грушовінчук розповів, що школа підготувала більш як 20 осіб, які працюють професійними рятувальниками. 

«Заняття у школі проводять викладачі-волонтери з громадської організації «Тивер». Школа безпеки – це навчання правилам безпеки. Тобто, як повинна людина, дитина діяти в будь-якій надзвичайній ситуації: в побуті, на вулиці, в горах, на воді, при ДТП. Навчання різного типу проходять», – зазначив заступник голови організації та співорганізатор заходу Юрій Тананайський.

У Ківерцях відбулися показові навчання із безпеки, котре влаштували волинські рятувальники разом з іншими екстреними службами для дітей у місті, які займаються в місцевій школі безпеки й опановують навички з надання допомоги в різних надзвичайних ситуаціях.

Перша ситуація, в якій показували школярам правильний план дій, виникла на дорозі, коли авто нібито збило пішоходів. Фельдшер Віктор Гомон зазначив: потерпілих накривають термопокривалом для зберігання тепла, адже є ймовірність охолодження і людина може втрачати свідомість.

Яких правил безпеки слід дотримуватися на дорозі – знає школяр Артем Горяінов. Розповів, що на велосипеді чи самокаті потрібно їздити в шоломі, спостерігати за обстановкою на дорозі.

Під час виступів школярі показували, як навчилися гасити вогонь за допомогою пожежного рукава. У приміщенні на альпіністському спорядженні вихованці школи безпеки показали, як навчилися працювати на ньому працювати: з висоти спустили травмованого.

Крім фізичної підготовки, дітей вчать основ домедичної допомоги. Такі заняття, де можна навчитися порятунку життя, відвідують приблизно 400 хлопців та дівчат від шести до 18 років. 

«Уроки навчають, як допомагати людям та як правильно діяти в складних ситуаціях, щоб зберегти життя», – розповіла вихованка «Школи безпеки» Дарина Сень.

Як додав керівник обласного управління Держслужби із надзвичайних ситуацій Володимир Грушовінчук, у планах рятувальників – відкрити класи з вивчення безпеки у навчальних закладах Волині.

Читайте також: Розпочалися підготовчі роботи до ремонту вулиці Гоголя в місті Ківерці

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024