Ківерчанин піднявся на найвищу гору Південної Америки

02 Лютого 2018, 16:32
Олександр Коваль 5110
Олександр Коваль

Альпініст Олександр Коваль підкорив найвищу гору у всій Південній Америці.

Про це пише 4sport.ua.

24 січня 2018 року чернівецький альпініст, родом з міста Ківерці, Олександр Коваль здійснив сходження на найвищу вершину Південної Америки – гору Аконкагуа (Aconcagua) висотою 6960 метрів.

Сходження Олександра проходило за стандартним маршрутом по північно-західній стіні. Не дивлячись на уявну доступність вершини, ця гора також становить небезпеку для альпіністів; з початку 2018 року на її схилах вже загинуло двоє людей.

Свого часу Олександр жив в Ківерцях. Він закінчив Ківерцівську загальноосвітню школу № 4. З дитинства займався туризмом, був у складних походах, на змаганнях різних рівнів.

3

 

До слова, Аконкагуа (ісп. Aconcagua) – найвища вершина в Андах, розташована на території аргентинської провінції Мендоса в 15 км від кордону з Чилі. Її висота становить 6960,8 метрів над рівнем моря. Найвища вершина в світі за межами Азії, також вона є найвищою вершиною Аргентини, Південної Америки, західного і південного півкуль. Аконкагуа входить в список «Сім вершин», її неофіційна назва «Колос Америки» (Coloso de América). Перше сходження на вершину було здійснено 14 січня 1897 року Маттіасом Цурбріггеном, який зійшов на вершину в поодинці. Через місяць Аконкагуа була підкорена двома іншими членами експедиції, в яку входив Цурбрігген.


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024