У Ківерцях засідали постійні комісії міськради: що обговорювали

20 Листопада 2022, 15:07
Засідання постійних комісій Ківерцівської міської ради ФОТО 423
Засідання постійних комісій Ківерцівської міської ради

У місті Ківерці однойменної громади відбулося спільне засідання постійних комісій міськради. Депутати в укритті обговорили низку важливих питань для громади.

Засідання відбулося 17 листопада. Про це повідомила пресслужба Ківерцівської міської ради у фейсбуці.

Засідали комісії з питань планування, бюджету, фінансів, економічного розвитку, підприємництва та інвестицій та постійної комісії з питань благоустрою, житлово-комунального господарства, транспорту, зв’язку, торгівлі, побутового обслуговування населення та об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. 

Зокрема слухали завідувача хірургічного відділення, лікаря-хірурга Ківерцівської центральної лікарні Ківерцівської міської ради Святослава Скібіцького щодо купівлі лапароскопічної стійки.

Завідувач хірургічного відділення розповів, що лапароскопія – це сучасний малоінвазивний вид хірургічних операцій, який має мінімальні наслідки для організму пацієнта. Істотно скорочуються післяопераційний період, який замість 2-3 місяців становить 2-3 тижні. 

Також Святослав Скібіцький зазначив, що після операції не залишається швів і рубців, тобто не спостерігається косметичних дефектів. Тривалість операції становить 15-30 хвилин в залежності від складності та її обсягів. Вартість лапароскопічної стійки – 4,5 мільйони гривень. 

Після обговорення, депутати вирішили винести дане питання на розгляд сесії з рекомендацією виділити кошти з міського бюджету на купівлю лапароскопічної стійки.

Також обговорили питання внесення змін до бюджету громади та виділення коштів на зимове утримання доріг громади, програму фізичної культури та спорту, поточний ремонт вулиць міста, купівлю системи оповіщення міста, купівлю зимового одягу для роти охорони, заслухали звіти керівників комунальних підприємств громади щодо виконання фінансових планів за дев'ять місяців 2022 року та інші важливі питання.

Депутати відвідали комунальне підприємство «Ківерціводоканал», оглянули очисні споруди міста, обговорили план реконструкції та відновлення каналізаційної системи та розбудови системи мереж з підключенням нових вулиць міста.

Читайте також: «Станція добра» терміново шукає шину та диск на авто

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024