У Ківерцях відзначили День Гідності та Свободи

21 Листопада 2022, 18:08
Відзначання Дня Гідності та Свободи у Ківерцях ФОТО та ВІДЕО 1053
Відзначання Дня Гідності та Свободи у Ківерцях

На території міського меморіального комплексу Героям Євромайдану жителі Ківерцівської громади зібралися аби вшанувати пам’ять Небесної Сотні. Людей, які віддали своє життя за Гідність і Свободу – цінності, що є найважливішими для українців. 

Дійство відбулося 21 листопада. Про це повідомила пресслужба Ківерцівської міської громади

«День гідності та свободи символізує відданість України ідеалам і принципам побудови демократичної держави та ідеям свободи. Вдячний усім учасникам українських Революцій, адже завдяки їхньому прикладу в нашій державі виростають нові вільні покоління, для яких свобода – це не порожнє слово, а найвища цінність. Цінність, яку ми продовжуємо відстоювати й сьогодні», – звернувся до присутніх під час урочистостей міський голова Олександр Ковальчук.

Своєю чергою директорка ківерцівської організації Товариства Червоного Хреста України Любов Новосад промовила: 

«Я була свідком тих буремних подій, які відбувалися на майдані. Ми допомагали чим могли. Особливо наша Ківерцівщина велику роль зіграла під час Революції Гідності. І сьогодні під час війни наша організація знову долучається необхідним».

«Сьогодні особливий день. Дев’ять років… Це вже дитина стає свідомою. Скільки вже діток народилося під час війни, бо вона почалася з Майдану. І вони вже є свідомими. Сьогодні допомагають своїм батькам, плетучи сітки, роблячи гостинці, виливають свічки нашим захисникам. Сьогодні весь світ християнський, східного обряду вшановує пам’ять небесних сил безтілесних. Лише в той день ми згадуємо безтілесні сили, ангельський світ, який був ще створений до видимого світу», – промовив настоятель Свято-Покровського Собору протоієрей Іван Семенюк.

Протягом заходу артисти та солісти будинку культури імені Михайла Ковальова створювали зворушливу та проникливу атмосферу майстерним виконанням тематичних творів. 

По закінченню заходу усі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих на Майдані та поклали квіти до меморіального комплексу Героям Євромайдану.

Читайте також: У Ківерцях на роботу запрошують кочегара

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024