Міський голова Ківерців прокоментував ситуацію з нерівномірним вимкненням світла

23 Листопада 2022, 11:48
Вимкнення світла / Фото ілюстративне 105
Вимкнення світла / Фото ілюстративне

Міський голова Ківерців Олександр Ковальчук прокоментував ситуацію з нерівномірним вимкненням світла у Ківерцівській громаді. Мешканці громади часто нарікали, що відключення електроенергії відбуваються на одних і тих же вулицях щодня.

Коментар очільника громади опублікувала пресслужба міськради у фейсбуці.

«Шановні ківерчани та жителі громади! Часто отримую від вас звернення стосовно нерівномірного відключення електроенергії між споживачами. По-перше, хочу зауважити, що міська влада не впливає на цей процес і не має права втручатися в роботу енергосистеми. Розпорядження на відключення надходять від ПрАТ «Волиньобленерго». Відключення розподіляються на цю мить на планові (за графіком) та аварійні (без попередження, пов'язані з перевантаженням енергосистеми). Ми, як міська влада, жодних графіків відключень не погоджуємо та не надаємо. Нерівномірне відключення електроенергії пов’язане з розміщенням за певною адресою об’єктів важливої інфраструктури», – пояснив міський голова. 

Олександр Ковальчук зазначив, що на деяких вулицях світло не вимикають через можливий збій в системі життєзабезпечення міста. На цих вулицях можуть знаходитися водозабірні дільниці, комунальні підприємства, швидка допомога, ДСНС, поліція та інші об'єкти критичної інфраструктури. 

«Система електропостачання побудована таким чином, що часто на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури можуть знаходитися і житлові будинки, які відповідно теж не підпадають під відключення. Будинок, у якому мешкаю я, також регулярно відключають від електроенергії. Впевнений, що ми зможемо гідно пройти й через ці випробування. В країні війна, я розумію, як нелегко зараз усім, насамперед нашим військовим, які віддають за нас свої життя. Але ми вистоїмо та переможемо! Тримаймося разом!» – коментує міський голова Олександр Ковальчук.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром