У Ківерцях все ж встановлять новорічну ялинку

23 Листопада 2022, 13:19
Новорічна ялинка / Фото ілюстративне
Новорічна ялинка / Фото ілюстративне

Міська влада Ківерців спільно з депутатським корпусом на сесії розглядали питання стосовно встановлення різдвяної ялинки у місті. Депутати одноголосно підтримали ідею встановлення ялинки у патріотичному стилі, без додаткових витрат та за мінімального освітлення. 

Сесія відбулася 21 листопада. Про це повідомила пресслужба Ківерцівської міської ради у фейсбуці.

До прийняття даного рішення депутати підійшли серйозно і враховували думку кожного, оцінивши результати голосування серед громадськості та попередньо поспілкувавшись із жителями округів, волонтерами та військовослужбовцями.

«Попри складну ситуацію в країні, на мирній землі має відчуватись свято, особливо важливо це для дітей. Неодноразово, спілкуючись з військовими, чув від них слова «Ми за те й воюємо, щоб у наших дітей було свято». Коляда – це символ українця, тож не дамо окупанту знищити наші традиції», – зазначив під час виступу на сесії депутат міської ради Ігор Мисковець.

«Однозначно, цього року не буде масових святкувань та гулянь з частуванням та алкоголем. Як варіант, розглядається лише проведення благодійного різдвяного ярмарку біля ялинки, на якій за допомогою коляди будемо збирати кошти на ЗСУ», – наголосив міський голова Олександр Ковальчук.

Нагадаємо, що на початку листопада на фейсбук-сторінці міської ради Ківерців провели онлайн-опитування жителів громади, стосовно встановлення головної ялинки міста

Під час голосування думки жителів розділилися майже навпіл – 878 осіб не підтримало встановлення ялинки, 625 – проголосувало за встановлення та 162 – за, проте без освітлювальних елементів.

Отож, починаючи з 12 грудня на площі Чорновола, що у місті Ківерці, розпочнуться роботи з монтажу та оздоблення різдвяного дерева.

Читайте також: Міський голова Ківерців прокоментував ситуацію з нерівномірним вимкненням світла

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024