Заповідник у Ківерцівському районі: виявили 130 незаконних веж для полювання

05 Лютого 2018, 10:09
2490

Заповідник «Зубр» створили у Ківерцівському районі на Волині 17 років тому для відновлення та охорони популяції зубра ‒ рідкісного лісового гіганта, що занесений у Червону книгу України як вид, існування якого опинилося під загрозою, і як вид, що підлягає охороні.

Однак обласне управління лісового господарства перетворило цей заповідник на об'єкт «царського полювання», ‒ пише Експрес.

«Тут масово споруджені мисливські вежі для індивідуального та облавного полювання, ‒ повідомляють у Держекоінспекції України. ‒ Адже обласне управління лісового господарства організовує тут полювання для різних високопосадовців. Скажімо, саме Олександра Кватірка, начальника цього управління, разом з підлеглими, впіймала в листопаді 2015 року під час «царського полювання» в цьому заказнику «Самооборона Майдану» Волині».

«За даними анонімних джерел, п'яні мисливці під час розстрілу диких тварин нерідко плутали зубрів з оленями, ‒ розповідає Володимир Борейко, директор Київського еколого-культурного центру. ‒ Диких велетів ранили, убивали. Але всі ці факти лісники ретельно приховують. Ось вам і причина, через яку чисельність зубрів на Волині стрімко скорочується. Якщо в 1991 році їх там налічувалося 210 голів, то в 2017-му ‒ тільки 20».

До речі, представник Всесвітнього фонду природи WWF в Україні у заказнику «Зубр» виявив численні сліди крові убитих копитних, а також багаття, на яких мисливці спалювали вовків.

Нагадаємо, що з вересня 2017 року в Україні заборонено полювати у заказниках України. За скаргою цієї організації екоінспекція області, перевіривши заказник, нарахувала 130 незаконних веж для полювання. Відтак лісівників зобов'язали їх демонтувати до 15 лютого.

Читайте також«Цуманська пуща»: активісти спиляли «розстрільну» вишку

Коментарі
06 Лютого 2018, 12:21
А де тепер буде Михальчук з братвою полювати???
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024