Вчителі Ківерцівщини отримали ноутбуки для організації освітнього процесу

01 Грудня 2022, 20:10
Ноутбуки для вчителів ФОТО 599
Ноутбуки для вчителів

Волинська область одержала 1 283 ноутбуки для організації освітнього процесу в межах домовленостей Мінцифри, Міносвіти з компанією «Google» та ЮНЕСКО.

Про це Район.Ківерці повідомляє Голова Волинської обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко.

Першу партію техніки, а саме 382 хромбуки, сьогодні передали педагогам. Це викладачі-переселенці, які працевлаштувалися у волинських навчальних закладах та вчителі, які організовують дистанційне навчання. Першочергово, це стосується шкіл, де освітній процес проходить в онлайн-режим через відсутність укриттів.
Громади, навчальні заклади середньої освіти яких отримали хромбуки: Нововолинська, Володимирська, Камінь-Каширська, Ковельська, Люблинецька, Рожищенська, Ківерцівська та Маневицька.
Ще 901 девайс буде передано за потребами освітніх установ до кінця тижня.
У ноутбуків операційна система від Google Chrome OS та працюють без підзарядки увесь день. Вони швидкі та компактні.Також є електронні таблиці, шаблони презентацій і текстовий редактор. Все, аби педагоги якісно організовували дистанційні уроки.

Довідково: одержана техніка – це продовження ініціативи «Ноутбук кожному вчителю», а його реалізація стала можливою завдяки домовленостям Міністерства цифрової трансформації, Міністерства освіти і науки України з компанією «Google» та за підтримки Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури ЮНЕСКО.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024