Фахівці провели обстеження національного природного парку «Цуманська пуща»

02 Грудня 2022, 11:00
Обстеження національного природного парку «Цуманська пуща» ФОТО 344
Обстеження національного природного парку «Цуманська пуща»

У межах природно-заповідного фонду загальнодержавного значення по ДП «Волинський військовий лісгосп» фахівці здійснили обстеження лісових ділянок на предмет призначення заходів з поліпшення санітарного стану лісів на 2023 рік. Також перевірили дотримання вимог природоохоронного законодавства населенням сіл, що прилягають до лісових масивів цього підприємства.

Про це Район.Ківерці інформує Ківерцівський НПП «Цуманська пуща».

Рейд проводили: спеціаліст Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» начальник відділу збереження та відтворення природних екосистем Громик Б. І., заступник начальника відділу державної охорони природно-заповідного фонду Ковальчук М. І. та провідний інженер з природокористування Близнюк Т. О.. Захід проводили в присутності лісничого Луцького лісництва ДП «Волинський військовий лісгосп» Фурса А. І. та старшого майстра лісу Нарушевича С. Т.

При обстеженні лісових масивів масового всихання шпилькових насаджень від нового патогенного комплексу та порушень вимог природоохоронного законодавства не виявлено.

Проте на окремих ділянках лісу наявні поодинокі та групові всихання дерев, спричиненні ґрунтово-кліматичними факторами, а саме посухою та різким зниженням ґрунтових вод, в результаті чого відбулося їх ослаблення та загибель.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024