Ківерцівськиц районний суд позбавив волі двох чоловіків

17 Грудня 2022, 18:00
Ківерцівський районний суд 287
Ківерцівський районний суд

Ківерцівський районний суд позбавив волі двох чоловіків, які намагалися викрасти чуже майно вагою понад 200 кілограм.

Про це видання Район.Ківерці дізналося із постанови Ківерцівського районного суду від 5 жовтня.

8 листопада 2017 близько 18:00 за попередньою змовою із напарником, чоловіки приїхали автомобілем марки «Опель Омега» на територію незавершеного будівництва «Луцького мʼясокомбінату», що знаходиться за адресою: Волинська область, місто Луцьк, вулиця Єршова, 3, територія якого відноситься до земель Прилуцької сільської ради, намагалися викрасти чотири частини металевої труби позамайданчикового водопроводу обʼєкта. Вага труб 228,8 кілограм, вартість – 1404,81 гривень.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вказаному кримінальному правопорушенні не визнав та пояснив, що перебуваючи на території незавершеного будівництва збирав обліпиху та помітив у землі частину металевої труби. Подивившись в інтернеті, що земельна ділянка нікому не належить, вирішив взяти вказану трубу. Попросив напарника допомогти йому з завантаженням даної труби, на що той погодився. Зазначає, що трубу порізав за допомогою власного газового різака, однак забрати трубу вони не змогли, оскільки труба була важка і прибули працівники поліції, які їх затримали.

Другий злочинець у судовому засіданні свою вину у вчиненні кримінального правопорушення також не визнав та пояснив, що дійсно його друг попросив допомогти загрузити трубу, сказавши, що територія, де вона знаходиться, не огороджена та нікому не належить.

Захисник обвинувачених у судовому засіданні просив виправдати обвинувачених, оскільки не встановлено власника майна, а тому обвинувачені не вчиняли кримінального правопорушення.

Суд визнав першого порушника винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 15 та частиною 2 статті 185 КК України, та призначив йому покарання у виді обмеження волі на строк 2 (два) роки.

Другого порушника також визнали винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, та призначити йому покарання у виді обмеження волі на строк 1 (один) рік 6 (шість) місяців.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024