На заслужений відпочинок провели колишнього директора Ківерцівського краєзнавчого музею

30 Грудня 2022, 16:00
На заслужений відпочинок провели колишнього директора Ківерцівського краєзнавчого музею ФОТО 523
На заслужений відпочинок провели колишнього директора Ківерцівського краєзнавчого музею

На заслужений відпочинок колектив Ківерцівського краєзнавчого музею проводив старшого наукового співробітника музею, члена Національної спілки краєзнавців України Степан Войчик.

«Дякуємо вам, Степан Володимирович, за вашу багаторічну сумлінну працю! Ви зробили дуже багато для розитку музею, і ми відпускаємо вас з почуттям смутку. Але, тим не менш, ви залишаєтеся разом із нами, і пам'ятайте, що Вас завжди чекають в стінах цього «музейного будинку»», – сказав у своєму зверненні міський голова Олександр Ковальчук.

Довгих років і успіхів на заслуженому відпочинку побажали Степану Володимировичу його колеги та нинішня директорка музею Оксана Сущук.

Також міський голова вручив Степану Войчику Грамоту ківерцівської міської ради за багаторічну сумлінну працю, за вагомий внесок у розвиток музейної справи, збереження культурних надбань та популяризацію історико - культурної спадщини Ківерцівської громади.

Довідково: Степан Володимирович Войчик народився 9 квітня 1954 року в с.Волиця Камінь - Каширського району. Має вищу освіту. Закінчив історичний факультет Луцького державного педагогічного інституту Лесі Українки. Працював у школах Камінь - Каширського району вчителем історії та директором Черченської ЗОШ.

У Ківерцівському краєзнавчому музеї почав працювати з 2013 року на посаді доглядача музейних фондів. В період з 2014 року по 2020 рік працював директором краєзнавчого музею, пізніше старшим науковим співробітником.

Також значними досягненнями Степана Володимировича було те, що він був науковим редактором збірки про село Олика, був учасником пошукових груп з дослідження військових поховань часів Другої Світової війни та дослідником топоніміки ківерцівщини.

За свою трудову діяльність здобув безліч нагород та відзнак. Зокрема, нагороджений знаком Міністерства освіти України «Василь Сухомлинський», надано звання вчителя зі статусом «Довіра» Київського національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова. Серед закордонних відзнак: Почесний золотий значок Товариства польської дружби, Диплом визнання товариства ветеранів (Польща).

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром