Директорці Ківерцівського краєзнавчого музею погрожують звільненням

03 Лютого 2023, 13:28
Оксана Сущук 1280
Оксана Сущук

Директорку Ківерцівського краєзнавчого музею змушують взяти на посаду нову співробітницю. 

Про це повідомила Оксана Сущук на своїй сторінці у фейсбуці.

«На мене тиснуть і примушують взяти на відновлену посаду наукового співробітника невідому мені особу. Хто це робить? Виконавці усних розпоряджень міського голови Ківерців Олександра Ковальчука. Згідно підписаного контракту та Статуту музею брати на роботу і звільняти працівників музею – право лише директора. Невиконання цього «злочинного» наказу, за думкою зацікавлених осіб, тягне за собою моє примусове звільнення. Але цього не буде. Порушення трудового законодавства є надто кричущі. Залишаю за собою право відстоювати свої інтереси та інтереси музейного закладу, а також свою честь і гідність», – пише Оксана Сущук.

Даний наказ Оксана Сущук вважає прямим тиском в інтересах третіх осіб. 

«Я побачила явні порушення Трудового кодексу України, законів про працю. Ці порушення також лягли б на мене, тому я викликала поліцію. Я склала заяву про перевищення владних повноважень», – розповіла Оксана Сущук.

У Наказі від 2 лютого 2023 року йдеться про призначення на посаду наукового співробітника Єлізавети Левчук по переведенню із Волинського обласного центру соціальних служб. Це призначення Оксана Сущук вважає незаконним.

Читайте також: Інтелектуальний образ громади: як у Ківерцях змінюється місцевий музей

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024