Ківерчанин жорстоко вбив безпритульного собаку на очах у дітей

09 Лютого 2023, 14:13
Собака 886
Собака

Ківерчанин жорстоко вбив безпритульного собаку на очах у дітей.

Про це стало відомо із рішення суду від 1 лютого, передає Район.Ківерці.

Чоловік, уродженець Ківерців, 28 вересня 2022 року, о 14:30 перебував біля приміщення магазину «Продукти» у селі Сокиричі.

Тоді ж він помітив безпритульного собаку і на очах у неповнолітніх свідків вбив собаку. Спершу наступив собаці на шию однією ногою, а іншою у цей час наніс більш як п'ять ударів по тулубу тварини. 

На прохання неповнолітнього свідка зупинитися, обвинувачений відреагував нецензурною лайкою та продовжив вбивати собаку. Накинув на шию тварині мотузку й, затягнувши її, витягнув собаку з магазину та пішов в напрямку села Озеро, де неподалік від свого місця проживання залишив його у кущах біля водойми, після чого собака загинув. 

Відповідно до звіту, смерть тварини спричинена набряком легень внаслідок обтурації дихальних шляхів шерстю, а також гострою крововтратою, що виникла внаслідок повного косого зміщеного перелому 5 та 6 ребер зліва.

Обвинувачений свою вину в інкримінованому йому злочині визнав повністю, розкаявся та просив суворо не карати.

Відповідно до висновку судово-психіатричного експерта, на час скоєння інкримінованих протиправних дій обвинувачений виявляв ознаки легкої розумової відсталості, обтяженої алкогольною залежністю, міг усвідомлювати свої дії, але повною мірою не міг керувати ними. 

До обставин, що пом`якшили покарання суд відніс щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину та психічний стан обвинуваченого.

На підставі статті 75, 76 КК України суд вирішив звільнити обвинуваченого від призначеного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, якщо він, протягом іспитового строку, тривалістю 1 рік 6 місяців не вчинить нового кримінального правопорушення. Також у примусовому порядку призначили надання амбулаторної психіатричної допомоги.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024