Екс-заступник голови Ківерцівської РДА отримав жорсткий вирок суду

21 Лютого 2018, 11:24
Подружжя Третяків 6774
Подружжя Третяків

Суд виніс вирок екс-заступнику голови Ківерцівської райдержадміністрації Сергію Третяку та його дружині Тетяні. Обох судили за обвинуваченням у зловживанні впливом.

Про це пише ПідПрицілом.

Сергія Третяка засудили до 3-х років позбавлення волі, а Тетяна Третяк має заплатити штраф у розмірі 17 тисяч гривень.

Водночас суд розглядає подібну справу екс-голови Любомльської РДА Миколи Пархомука, якого називають ставлеником голови Волинської ОДА Володимира Гунчика. Чиновник отримав хабар у розмірі 2000 тисячі доларів в обмін на оренду землі. Чи будуть судді справедливі в обох випадках стане відомо по завершенні судового слідства.

Нагадаємо, 19 січня правоохоронні органи викрили у вимаганні неправомірної вигоди у вигляді матеріальних цінностей на загальну суму 40 тисяч гривень 35-річного заступника голови Ківерцівської РДА Сергія Третяка.

Як ідеться в матеріалах слідства, посадовець вимагав "подяку" від суб'єкта підприємницької діяльності за сприяння у визнанні його переможцем у тендерних закупівлях.

За оприлюдненими даними, все "закрутилося" навколо тендеру, оголошеного відділом освіти РДА на закупівлю паливно-мастильних матеріалів.

Торги, в отриманні хабара, за які підозрюють Третяка, оголосили 10 листопада, а провели 12 грудня. У тендері брали участь 6 учасників. На пальне для відділу освіти, враховуючи можливість підвищення ціни на паливо, передбачили близько 621 тисячу гривень.

Тож після отримання усіх пропозицій, 10 грудня їх переглянули. Найнижчу ціну на пальне пропонувало ПП "Преміум Сервіс" – 381 100 гривень. На другому місці – пропозиція від ТзОВ "УКРПАТ", яке пропонувало суму у 382 тисячі гривень. Переможцем торгів стало ПП "Преміум-Сервіс". Проте, після оголошення фірми, переможцем до тендерного комітету передали лист про відмову співпраці через нестабільну ситуацію на ринку та коливання цін на паливо.

Згідно із законом 28 грудня акцептували наступну пропозицію, а саме від ТзОВ "УКРПАТ". 11 січня комітет отримав усі необхідні документи і уклав договір із ТзОВ "УКРПАТ". 12 січня комітет з конкурсних торгів затвердив результати тендеру. А вже 19 січня Сергія Третяка затримали за вимагання хабаря в розмірі 40 тисяч гривень від ТзОВ "УКРПАТ".

Під час досудового розслідування правоохоронці стверджують: з’ясували, що до махінацій причетна і його дружина – депутат Ківерцівської райради Тетяна Третяк. Жінці оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 5 статті 27 (Види співучасників), частиною 3 статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального Кодексу України. Саме в її сумці і були знайдені гроші.

Коментарі
22 Лютого 2018, 03:00
ХА-ХА)
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024