Дах, комп'ютери та ренген: що у районі профінансують в 2018-му

28 Лютого 2018, 18:13
На робочій нараді 1977
На робочій нараді

Сьогодні у голови районної державної адміністрації Валерія Ткачука відбулася робоча нарада з обговорення пропозицій для формування переліку об’єктів, які планується профінансувати у 2018 році за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

У нараді взяли участь голова районної ради Василь Хмілевський, перший заступник голови райдержадміністрації Юліан Таранчук, начальник управління фінансів райдержадміністрації Олена Єгорушкіна, начальник відділу освіти райдержадміністрації Микола Грибук, головний спеціаліст управління інвестицій, інфраструктури та агропромислового розвитку райдержадміністрації Оксана Мирончук, помічник депутата Верховної Ради України Лариса Понєдєльнік, директор районного будинку культури імені Михайла Ковальова Олександр Бовканюк.

Учасники наради провели короткий аналіз використання коштів, що надійшли в район у 2017 році та озвучили пропозиції по об’єктах на 2018 рік.

Зокрема, як зазначив начальник відділу освіти райдержадміністрації Микола Грибук, у 2017 році на заклади освіти району було залучено 2 760 950 грн. коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку. З об’єктивних причин на початок 2018 року з цієї суми утворився залишок коштів, який складає 344 тис грн, з них 70 тис грн. – на черговому засіданні сесії районної ради будуть передані Цуманській ОТГ для завершення робіт по ремонту спортивного залу ЗОШ І-ІІІ ст с.Берестяне. Решту коштів – 274 188 грн.  планується спрямувати на  капітальний ремонт ЗОШ І-ІІІ ст №3 м.Ківерці з частковою заміною дерев'яних віконних конструкцій.

«Управлінням інвестицій, інфраструктури та агропромислового розвитку райдержадміністрації ще у січні 2018 року зібрано пропозиції місцевих рад та сформовано перелік об’єктів. Цей перелік великий і не може бути задоволений повністю, – зазначив голова райдержадміністрації Валерій Ткачук. – То ж сьогодні, ми зустрілися аби визначити пріоритети. Першочергово розглядаємо ті об’єкти, на  які виготовлена проектно-кошторисна документація».

Помічник депутата Верховної Ради України Лариса Понєдєльнік зауважила, що оскільки на даний час не відома сума коштів, яка буде виділена з державного бюджету на соціально-економічний розвиток територій у 2018 році, перелік об’єктів, який ми сьогодні сформуємо буде орієнтовним та таким, що уточнюватиметься. Вона акцентувала на співпраці між місцевим самоврядуванням та виконавчою владою задля спільного позитивного результату.

За результатами обговорення сформували попередній перелік об’єктів, які планується профінансувати у 2018 році за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій:

  • будівництво загальноосвітньої школи І-ІІІ ст с. Башлики;
  • капітальний ремонт частини даху загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №3 м. Ківерці;
  • капітальний ремонт даху центру дитячої та юнацької творчості м.Ківерці;
  • капітальний ремонт аварійного даху загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. с.Дідичі;
  • капітальний ремонт частини аварійного даху загальноосвітньої школи І-ІІ ст. с.Човниця;
  • капітальний ремонт приміщення будинку-інтернату загальноосвітньої школи І-ІІІ с. Тростянець;
  • придбання комп’ютерної техніки для навчальних закладів району;
  • придбання цифрової рентгенологічної приставки для рентген апарату Ківерцівської центральної районної лікарні.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024