Поляки доставили кількатонний гуманітарний вантаж в Олицьку громаду

21 Квітня 2023, 19:19
Гуманітарний вантаж Лодзького воєводства 603
Гуманітарний вантаж Лодзького воєводства

Кількатонний гуманітарний вантаж члени делегації Лодзького воєводства особисто передали адресатам.

Про це повідомили на сторінці Волинська обласна рада у фейсбуці.

В Олиці польських друзів зустріли заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт, депутати Ігор Лех та Юрій Ройко, а також очільник громади Олександр Прендецький. Віце-голова зборів Лодзького воєводства Збігнєв Лінковський запевнив, що Польща і надалі неухильно підтримуватиме своїх братів і сусідів. 

«Кожен з нас відчуває цю підтримку. Те, що робить польський народ для України, завжди пам’ятатимемо і ми, і наші діти», – висловив вдячність селищний голова.

Серед допомоги – дитячий одяг, а також підгузки, пеленальні серветки та інші предмети для найменших, близько 800 кілограмів гігієнічних та мийно-пральних засобів. 

Усе це передадуть внутрішньо переміщеним особам, яких на території Олицької громади мешкає близько 230. 

Три потужних генератори, запевнив очільник селищної ради, розподілять між місцевими школою, амбулаторією та психоневрологічним інтернатом. 

Окрема частина гуманітарного вантажу, а це каремати, спальні мішки, намети, термобілизна, кровоспинні перев’язувальні пакети, призначається для формувань територіальної оборони.

На завершення візиту для лодзької делегації провели екскурсію історичними місцями містечка. Гості відвідали костел Святої Трійці та родинний маєток Радзівілів.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024