Найменше справ в області доводить до суду ківерцівська поліція

09 Березня 2018, 16:40
2228

Найнижчий показник щодо доведення справ до суду протягом звітного періоду у слідчих Ківерцівського відділку – менше 20%.  

Про це пише Центр журналістських розслідувань «Сила правди».

Щороку на Волині стається близько 3 тисяч пограбувань, пов’язаних з проникненням у житло чи іншу приватну власність. Однак, як показує практика, покарання згідно кримінального законодавства загрожує лише третині цих злодіїв.  Решта справ до суду «не доходять».

За інформацією, що її у відповідь на запит надіслало Головне управління національної поліції України в  області, у 2017 році на Волині трапилось 2837 крадіжок з проникненням. Найбільше таких злочинів фіксували відділи поліції у Луцьку та Ковелі, найменше – у Локачах, Любешові та Старій Вижві.

Торік оголосили 730 підозр у вчиненні крадіжок з проникненням у житло, магазин, сховище чи іншу власність. Довели до завершення 1068 досудових розслідувань, а до суду передали 873 звернення з обвинувальними актами.

За словами старшого оперуповноваженого з особливо важливих справ слідчого управління ГУ НП у Волинській області Володимира Войтовича, досудові розслідування, за якими звернення не передано до суду з обвинувальним актом – це, іншими словами, закриті справи.

Найнижчий показник щодо доведення справ до суду протягом звітного періоду у слідчих Любешівського, Шацького, Іваничівського та Ківерцівського відділків – менше 20%.  Найвищий – у Слідчого управління ГУ НП у Волинській області, співробітників Старовижівського та Маневицького райвідділів.

Загальний відсоток доведення до суду справ про крадіжки з проникненням в області становить 30,7%.

Задля справедливості слід зауважити, що крадіжки, вчинені протягом звітного періоду, можуть бути «розкриті» і через кілька років. Проте, серед справ доведених до суду у 2017-ому, напевне, є й такі що стосуються пограбувань попередніх років.


 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024