​Сергій Власенко: Газотранспортна система (ГТС) має залишитись власністю народу

12 Березня 2018, 17:18
Сергій Власенко 2238
Сергій Власенко

На засіданні Погоджувальної ради лідерів парламентських фракцій та комітетів народний депутат України Сергій Власенко заявив, що фракція «Батьківщина» звертається до Генеральної прокуратури та НАБУ щодо намірів незаконної приватизації української газотранспортної системи.

Політик зазначив, що наразі влада готує великий «пограбунок» українців.

«Влада за спиною українців планує абсолютно безкоштовно передати 49% нашої ГТС в управління іноземним компаніям. Це не інвестиційний проект, це велика афера. Ідеологом цієї схеми виступає головний корупціонер України – Петро Порошенко», – зауважив Сергій Власенко.

Він закликав лідерів фракцій об’єднатися навколо законопроекту, внесеного «Батьківщиною», про заборону тіньової приватизації та будь-яких маніпуляцій зі структурою власності української ГТС (№ 8107). Голосування за цей законопроект буде справжнім тестом для парламенту на патріотизм і на захист національних інтересів.

«Сьогодні в Україні залишилось два великих багатства – сільгоспземля та ГТС. Обидва ці багатства є унікальними. За оцінками експертів, газотранспортна система додає до державного бюджету України понад 2 мільярди доларів щорічно», – наголосив Сергій Власенко.

У «Батьківщині» вважають, що українською ГТС має управляти винятково українська державна компанія зі стовідсотковою державною власністю.

Також Сергій Власенко наголосив на тому, що Стокгольмський арбітраж розвіяв міфи про газові контракти Юлії Тимошенко, визнавши їх вигідними для України і відхиливши абсолютно необґрунтовані та непродумані вимоги Росії. Відповідно до ухвали по контракту на транзит газу, РФ мусить доплатити Україні 4,6 мільярда доларів, які не доплачувала впродовж 2011 – 2017 років.

«Багато розповідали, що газові контракти «кабальні» та невигідні для України. А чому ж тоді їх не розірвали в 2011 – 2014 роках, коли Петро Порошенко був міністром економіки в уряді Миколи Азарова? Очевидно тому, що вони не вигідні РФ, яка сьогодні ініціює їх розірвання. Думаю, що було би чесно Петру Порошенку вийти й публічно подякувати Юлії Тимошенко за підписання цих контрактів, які принесли сьогодні в український бюджет мільярди гривень. Ця ситуація ще раз підтверджує, що весь бруд, який лився на лідера «Батьківщини» всі ці роки, був штучно зманіпульованим», – сказав Сергій Власенко.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024