Завідувач ківерцівської швидкої провів тренінг з надання першої медичної допомоги

13 Березня 2018, 08:38
5467

Як діяти у критичній ситуації, що робити якщо Ви – свідок чи очевидець ДТП, як бути якщо Ви побачили, що людині погано, вона непритомна або ж і зовсім не подає ознак життя? 

Про основні правила надання першої медичної допомоги, корисні поради, прийоми до приїзду швидкої та інші речі, що можуть врятувати життя, – йшлося на тренінгу персоналу Центру хірургії ока професора Загурського, який  провів завідувач Ківерцівського відділення ЕМД Анатолій Каленюк, – йдеться на офіційному сайті Центру.

«При наданні першої долікарської допомоги треба керуватися такими принципами: правильність і доцільність, швидкість, продуманість, рішучість і спокій. Є певний алгоритм дій який потрібно виконувати у кожній ситуації окремо», – нагадав медик.. 

Одне відомо напевно: якщо почати заходи з порятунку (штучне дихання та непрямий масаж серця) на першій хвилині після зупинки життєво важливих органів –шанс на життя збільшується до 80% випадків. Кожна ж хвилина зволікань забирає у потерпілого шанс вижити. 

Анатолій Каленюк нагадав учасникам тренінгу дії медичних працівників у критичних ситуаціях, а також за допомогою манекена продемонстрував послідовність дій, зокрема, при анафілактичному шоці, кровотечі, втраті свідомості, зупинці дихання, утопленні, судомах, удушенні. 

Учасники тренінгу відпрацьовували отримані знання на манекені, активно задавали питання та отримали багато корисної інформації.

Надважливо, щоб ази першої медичної допомоги знали і вміли надавати всі. Адже порятунок потерпілого у більшості випадків залежить від швидкості та правильності надання ПМД.

«Не чекайте приїзду швидкої. Починайте діяти - закликає завідувач Ківерцівського відділення ЕМД -  Анатолій Каленюк. Абсолютно всі повинні вміти правильно надати першу долікарську допомогу у ситуації, яка сталась на Ваших очах», – розповів пан Анатолій. 

Затримка у наданні допомоги або ж нехтування цим може коштувати людині життя. 

1

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром