В Олицькому ліцеї стартував медіапроєкт Район.Діти

01 Червня 2023, 10:02
Район.Діти 1153
Район.Діти

Для школярів Олицького ліцею провели перше заняття гуртка з медіаграмотності у рамках проєкту Район.Діти.

Зустріч 31 травня провела журналістка національної мережі гіперлокальних медіа Район.in.ua Ніна Коляда.

На вступному занятті зі школярами обговорили, що таке медіа, їх різновиди та вплив на наше життя

Детальніше ознайомилися з журналістськими термінами, які були новими для дітей. Також обговорили те, як медійність і медіа можуть допомагати у майбутніх професіях школярів.

Поговорили про безпеку в соцмережах, про необхідність критично мислити та перевіряти сумнівну інформацію.

Діти активно долучалися до обговорення та ділилися своїм досвідом. 

Журналістка детальніше розповіла про роботу мережі Район.in.ua, її діяльність та розвиток. Звернула особливу увагу на проєкт Район.Діти і його мету.

Мета проєкту навчити волинських школярів базових знань з медіаграмотності, основних навичок журналістів, фотографів, відеографів, ведучих,  практичні поради щодо фактчекінгу, дізнатися, як використовувати медійність у майбутній професії. Деякі  слухачі зможуть пройти журналістську практику в мережі Район.in.ua.

Наприкінці заняття діти пограли у гру. Поділившись на команди вони пояснювали терміни пов'язані з темою уроку при цьому не використовували спільнокореневих слів. Скільки слів вгадали, на стільки фішка просувалася по ігровому полю. Перемогу здобула та команда, яка першою дійшла до фінішу.

Нагадаємо, національна мережа гіперлокальних видань Район.in.ua запрошує волинських школярів стати учасниками гуртків з медіаграмотності.

Учасниками можуть стати діти віком від 12 років, які проживають у громадах Волині: Поромівській, Любомльській, Володимирській, Шацькій, Павлівський, Рожищенській, Ковельській, Ківерцівській, Ратнівській та інших громадах. Такі зустрічі зі школярами будуть проходити протягом року.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024