Куди ходити за «покликом природи»: на Ківерцівській автостанції не вистачає вбиральні

16 Березня 2018, 11:30
3421

У районному центрі є «аж три» громадські туалети, два з яких – на кладовищах.

Голова Ківерцівської районної правозахисної організації (КРПО) «Ваше Право» Андрій Медвідь подав запит до Ківерцівської міської ради щодо наявності у місті громадських вбиралень.

«Довгий час шукав відповідь на те, чому люди, які приїжджають на автостанцію або чекають транспорт шукають місця де б то сходити по «поклику природи» або, як то кажуть, «по маленькому» і знаходять їх, але потім біля цих місцьне можливо пройти, щоб не затримати дихання», – зізнається пан Медвідь.

За словами правозахисника, у Ківерцях не вистачає громадської вбиральні на міській автостанції. Люди, які приїжджають в райцентр з навколишніх населених пунктів просто не мають можливості відвітати туалет. Все через те, що приміщення автостанції, де є туалет, працює лише з 18:00, а іншої вбиральні поблизу просто немає.

«Ми звернулись до міської ради з запитом, про те, які ж в Ківерцях є визначені громадські вбиральні і відповідно отримали відповідь про те, що на сьогодні рішення ради про визначення таких вбиралень не має, а громадських туалетів є аж три: один в міському парку і по одному на міських кладовищах», – розповідає пан Андрій.

Це питання в міській раді піднімали ще у 2011 році, однак вирішити проблему не вдалося й до сьогодні.

Міська автостанція – це перше, що бачать гості міста. Тому, в наших  інтересах зробити її комфортною та зручною для найелементарніших людських потреб.

Запит КРПО «Ваше Право»
Запит КРПО «Ваше Право»

Відповідь міськради
Відповідь міськради

 

Коментарі
17 Березня 2018, 16:17
Давним давно необхідно вирішити проблему. Районний центр - і туалетів нема!!! Дикість!!! Меру взагалі ганьба!!!!!
17 Березня 2018, 18:19
Може у природній спосіб замощувати ями на дорогах?
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024