Етнографічна експедиція у Журавичі: про що розповіли місцеві берегині української пісні

19 Червня 2023, 19:30
Експедиція у Журавичі. Катерина Гонтар та Тетяна Мельничук 267
Експедиція у Журавичі. Катерина Гонтар та Тетяна Мельничук

У селі Журавичі, що на Ківерцівщині, живуть справжні берегині українського фольклору. Місцеві жительки поділилися із експедиторами текстами давніх пісень та розповіли про обрядові дійства.

Як повідомили у фейсбуці Журавичівської громади, працівники Ківерцівського будинку культури організували візит до місцевих знавчинь фольклору Катерини Гонтар та Тетяни Мельничук.

Зазначимо, що жінки у минулому працівниці культури, тож багато років поспіль були дотичними до місцевих пісенних осередків. Зокрема, Катерина Гончар відома у селі своїм неперевершеним співом. А ще, вона майстерно вишиває. Тетяна Мельничук була незмінним організатором культурного відпочину для громади.

Був у Журавичах і фольклорний колектив, який часто виступав на районних та обласних співочих заходах, як от зйомки передачі «Золоті ключі».

«Учасники експедиції щиро вдячні носіям української пісні, звичаїв та традицій Катерині Гонтар та Тетяні Мельничук за поповнення творчої скарбниці будинку культури імені Михайла Ковальова. Доки живуть обереги роду нашого – доти живе Україна»,  ̶  зазначив Микола Скубій, виконуюючий обовʹязки керівника будинку культури.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024