Нову школу у Башликах таки збудують

18 Березня 2018, 13:00
2933

У середу, 14 березня, голова районної державної адміністрації Валерій Ткачук, спільно із депутатом Волинської обласної ради Володимиром Дейною, відвідали село Башлики.

У шкільній актовій залі обговорили питання будівництва довгоочікуваної  нової школи у Башликах та нагальні питання громади.

«Для початку будівництва ЗОШ вже у 2018 році, з Державного фонду регіонального розвитку виділять 10 мільйонів гривень, – зазначив у виступі голова РДА Валерій Ткачук. – Наприкінці лютого під керівництвом голови облдержадміністрації Володимира Гунчика відбулося засідання комісії з питань попереднього відбору інвестиційних проектів, які пропонуються для фінансування у 2018 році за рахунок коштів ДФРР. А вже на початку березня у Києві  комісія з оцінювання поданих інвестиційних об’єктів дала своє погодження».

«Для Волинської області з Державного фонду регіонального розвитку у поточному році передбачено 192,1 мільйони гривень. На конкурс заявлено 121 проект, відібрано 23. Серед них 2 по Ківерцівському району – будівництво загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів у селі Башлики (рейтингова оцінка – 72 бали) та будівництво дошкільного навчального закладу на вулиці Молодіжній у селі Дачне (рейтингова оцінка – 67 балів)», –повідомив керівник району.

Володимир Дейна довів громаді села позицію голови обласної державної адміністрації щодо реалізації проекту. Зокрема, Володимир Гунчик переконаний – спочатку потрібно завершити роботи з довгобудами, які є по області, а тоді розпочинати нове будівництво. Оскільки вартість нової школи, відповідно виготовленої проектно-кошторисної документації, понад 90 мільйонів гривень, реалізувати проект планується впродовж трьох років.

Як поінформував голова райдержадміністарції Валерій Ткачук, з районного бюджету вже виділено один мільйон гривень. Після надходження з Державного фонду регіонального розвитку 10 мільйонів гривень розпочнеться процедура визначення підрядника, який буде здійснювати будівництво школи. Тож, сьогодні можемо говорити про те, що у 2018 році довгоочікуване будівництво розпочнеться.

Також Валерій Євгенович відмітив, що важливо розуміти – кожен з нас і є держава. Тому не потрібно чекати, що хтось нам щось дасть або зробить наше життя кращим. Будь яку проблему можна вирішити об'єднавши зусилля усіх: виконавчої влади, місцевого самоврядування та жителів.  

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024