У Волинському музеї презентували фотовиставку «Цуманської пущу»

22 Березня 2018, 14:36
1955

У Волинському обласному краєзнавчому музеї 21 березня відбулась презентація фотовиставки «Цуманська пуща в об’єктиві Андрія Остапенка» та Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща», приурочена до Міжнародного дня лісу.

Про це йдеться на сторінці Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща».

Відкриття виставки розпочалось з виступу фотографа-натураліста Андрія Остапенка, який розповів про свій творчий шлях та здобутки, про нагальні екологічні проблеми нашого краю.

Продовжили захід працівники Ківерцівського національного парку «Цуманська пуща» – Юлія Грицюк та Павло Савчук, які провели лекцію-презентацію про значення парку «Цуманська пуща» для природно-заповідного фонду та екологічної мережі України, про проблеми збереження лісу та його багатств, яке стоїть сьогодні в ряду найважливіших екологічних завдань для всіх країн світу. Особливу увагу привернули до охорони та збереження біорізноманіття та пам’яток минувшини нашого краю.

«В останні роки тенденції, пов'язані зі зменшенням лісового покриву Землі, викликають тривогу не тільки у екологів, але й у всього міжнародного співтовариства. Наростаючі демографічні проблеми людства та підвищення споживання ресурсів лише поглиблять цю проблему в майбутньому», – зауважила Юлія Грицюк.

На заході були присутні представники ЗМІ, які взяли інтерв’ю в Андрія Остапенка та Савчука Павла. Приємно зауважити те, що на відкриття виставки завітали студенти біологічних та екологічних спеціальностей Східноєвропейського національного університету імені лесі Українки.




 

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром