Душевнохворих з олицької лікарні переселяють до Луцька: медики проти

23 Березня 2018, 13:40
2021

Медики з психлікарні в Олиці проти переселення до Луцька. Мовляв, це не піде на користь ні пацієнтам, ні персоналу.

Про це розповіла Першому виконуюча обов’язки головного лікаря олицької психлікарні Марія Любашевська.

Нагадаємо, голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики Ірина Вахович розповіла, що наразі вивчають питання доцільності продовження роботи психлікарні №2 в Олиці. З її слів, у психлікарні №1 у Луцьку є достатньо місця, щоб перевести усіх хворих. Медичний персонал планують довозити з Олики автобусами.

Планують, що замок в Олиці залишиться культурним центром, втім для цього потрібно шукати інвестора. 

Виконуюча обов’язки головного лікаря олицької психлікарні Марія Любашевська розповіла, що медичні працівники насторожені та з негативом сприйняли таку ініціативу. На її думку, краще знайти інвестора для будівництва корпусу психлікарні в Олиці, аби не тривожити ні пацієнтів, ні працівників.

«Ми всі розуміємо, читаємо про оптимізацію, але то лише на папері все виглядає гарно. Реалії кажуть зовсім про інше. Якби вже був інвестор, то і на нашій території можна побудувати корпус на 150 ліжок, де б ми обслуговували пацієнтів і звільнили замок. Але наголошу, що саме завдяки нашій роботі, замок зберігся і перебуває в хорошому стані», - наголосила Марія Любашевська.

Депутат Волиньради Олександр Омельчук, до округу якого входить селище Олика, переконаний, що говорити про переміщення хворих з психлікарні в Липини взагалі не варто.

«В Олицькій психіатричній лікарні – 400 робочих місць. Перш ніж виносити такі серйозні рішення в публічну площину, треба обговорити за круглим столом, зібравши депутатів, спеціалістів, медиків.

«Люди вражені, бо стоять на порозі безробіття, а в Олиці більшість місцевих мешканців працює саме в лікарні. Хто їх автобусами буде возити в Луцьк на роботу, а головне куди? Сумніваюся, що увесь персонал влаштують у психлікарню, що в Липинах», – зауважив Олександр Омельчук.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024