В санаторії «Дачний» – нове реабілітаційне обладнання для дітей

24 Березня 2018, 12:16
14119

В санаторії для батьків з дітьми «Дачний», що у селі Жабка Ківерцівського району,  – нове реабілітаційне обладнання. Кабіну для кінезотерапії придбав Міжнародний благодійний фонд «Україно! Я за тебе!». 

Санаторій «Дачний» – структурний підрозділ Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання, де лікуються діти із неврологічними порушеннями: ДЦП, наслідками закритих черепно-мозкових травм, вродженими вадами, розладами нервової системи. 

Кінезотерапія (з грецької «лікування рухом») – лікування активними і пасивними рухами, спрямованими на розробку та поліпшення рухливості великих і дрібних суглобів, сегментів хребта, збільшення еластичності сухожилків, м’язів.  

Головний лікар санаторію Олег Лопатін розповів: 

«Ми давно мріяли про впровадження кінезотерапії в санаторії, адже це дуже ефективна методика. Таке обладнання – одне з базових для оздоровлення та реабілітації дітей з неврологічною патологією. Воно розвиває координацію, навики рухів, навики самообслуговування, а також сприяє розробці м’язів, кінцівок. Ми отримали його в максимально оптимальній комплектації, тому зможемо використовувати і для навчання дітей ходити». 




 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39