Вирубка лісу – чи не найбільша проблема Ківерцівщини

25 Березня 2018, 13:03
5230

Лісокрадство є чи не найболючішою проблемою у Ківерцівському районі. Для багатьох осіб воно стало бізнесом.

Про це пишуть на сайті Ківерцівської РДА.

Проблему боротьби з крадіями лісу неодноразово порушували представники громадськості, обговорювали на колегіях, нарадах у голови райдержадміністрації, нарадах правоохоронних органів, сесіях районної ради. Однак проблема й нині залишається нагальною.

В актовій залі районної державної адміністрації 22 березня 2018 року відбулася нарада, під головуванням першого заступника прокурора Волинської області Віктора Швидкого щодо врегулювання ситуації з незаконною порубкою лісів на території Ківерцівського району.

Участь у нараді взяли голова районної державної адміністрації Валерій Ткачук, голова районної ради Василь Хмілевський, начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко, керівник Маневицької місцевої прокуратури Олег Немирівський, представники правоохоронних органів, Служби безпеки України, прокуратури, екологічної  інспекції, державних лісових господарств, що працюють на території району.

Обговорили питання збереження лісів, запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів, посилення адміністративної та кримінальної відповідальності за незаконну вирубку лісу.

Віктор Швидкий ознайомив присутніх зі статистикою щодо виявлених фактів лісокрадства по району та заслухав відповідні служби стосовно їх дій по розкриттю цих злочинів і притягнення винних до відповідальності. Доручив учасникам наради налагодити ефективну співпрацю між собою задля збереження лісів та недопущення їх розкрадання, активізувати роз’яснювальну роботу серед місцевого населення по інформуванню правоохоронних органів про незаконні вирубки лісу.

«Ситуація у Ківерцівському районі критична, – зауважив Олександр Кватирко. – Виправити її можна лише спільними діями. Кожна структура повинна мати свою зону відповідальності».

Валерій Ткачук зазначив, що при районній державній адміністрації утворена робоча група з перевірок дотримання чинного законодавства у сфері переробки деревини на території району, яка здійснює виїзди у населені пункти з метою перевірки суб’єктів господарювання. Боротьба із роботою незаконних пилорам ведеться постійно та, на жаль, бажаного результату досягти не вдається.

«Якби не було попиту, не було б і порушень, – підсумував Віктор Швидкий. – Треба закрити тих, хто скуповує крадену деревину і тоді не буде крадіжок.  Місцевій владі, лісівникам та правоохоронним органам рекомендую активізувати роз’яснювальну роботу щодо збереження лісів та відповідальності за незаконні дії».

На нараді
На нараді

 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024