Мерія Ківерців уклала угоду на скандальне будівництво за 145 мільйонів

21 Серпня 2023, 13:00
Мерія Ківерців уклала угоду на скандальне будіництво за 145 мільйонів 374
Мерія Ківерців уклала угоду на скандальне будіництво за 145 мільйонів

Будівельна корпорація «РСГ» оскаржила у Антимонопольному комітеті рішення про скасування скандальних тендерів на будівництво стадіону та примусила міську раду Ківерців укласти угоди на більше ніж 145 мільйонів гривень.

Про це 21 серпня повідомляють на сайті «Наші гроші». Угоди із будівельниками було укладено 14 серпня, про це також зазначили у «Прозорро».

Нагадаємо, що після скандалу із будівництвом Національна поліція прислала у мерію Ківерців листа. У якому зазначили, що замовник у документах не встановив вимогу про надання антикорупційної програми та наказу про призначення уповноваженого з реалізації антикорупційної програми від учасника. Тож, тендер відмінили.

Проте, «Будівельна корпорація «РСГ» поскаржилася в Антимонопольний комітет на те, що відміна тендерів порушує права компанії. Комісія погодилася, що відсутність вимог про антикорупційну програму та уповноваженої особи не є причиною для відміни торгів.

За законом, підставами для скасування торгів є:

  • відсутності подальшої потреби в закупівлі товарів, робіт чи послуг;
  • неможливості усунення порушень, що виникли через виявлені порушення вимог законодавства у сфері публічних закупівель, з описом таких порушень;
  • скорочення обсягу видатків на здійснення закупівлі товарів, робіт чи послуг;
  • коли  здійснення  закупівлі  стало  неможливим  внаслідок  дії  обставин непереборної сили.

На основі цього рішення Гуманітарний відділ Ківерцівської міської ради 14 серпня уклав дві угоди з «Будівельною корпорацією «РСГ» на будівництво стадіону за понад 145 мільйонів гривень. 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024