Як учні Олицького ліцею досліджували жанри журналістики

31 Серпня 2023, 17:19
Заняття з медіаграмотності 2231
Заняття з медіаграмотності

В Олицькому ліцеї на занятті з медіаграмотності діти вчилися писати новини, репортажі та інтерв’ю.

У середу, 30 серпня гурток у межах проєкту Район.Діти провела журналістка національної мережі гіперлокальних медіа Район.in.ua Ніна Коляда.

Темою нового заняття були жанри журналістики. Найбільшу увагу журналістка приділила таким жанрам як: новина, репортаж та інтерв’ю.

Діти часто читають новини, тому розповіли, на які питання має відповідати новина. Відповіли, що насамперед має бути найголовніше, а далі розкриватися деталі та бекграунд новини.

Журналістка розповіла, що репортаж з-поміж інших жанрів вирізняє те, що репортаж – це повідомлення з місця події. Також розповіла і про фоторепортажі, адже багато сучасних дітей захоплюється фотографією.

Ніна Коляда поділилась, що інтерв’ю може бути, як і жанром, так і методом збору інформації. А також поділилась кількома лайвхаками для проведення інтерв’ю

Діти зізналися, що полюбляють слухати інтерв’ю. З українських зірок інтерв’ю хотіли б взяти у Спартака Субботи.

Не обійшлося і без розваг: учні поділились на пари та спробували взяти інтерв’ю один в одного. Були й жартівливі запитання. Проте, все ж більше було серйозних. Здебільшого, учні запитували про захоплення, інтереси. Таким чином виявили і кілька прихованих талантів.

Журналістка запросила учнів Олицького ліцею взяти участь у Конкурсі дитячих журналістських матеріалів імені Івана Корсака.

Нагадаємо, медіахолдинг CID Media Group оголосив про початок Конкурсу дитячих журналістських матеріалів імені Івана Корсака, який реалізується у межах проєкту з медіаграмотності Район.Діти.

«Було приємно почути, що діти вже прочитали новину про конкурс у нас на сайті та твердо вирішили взяти у ньому участь», – прокоментувала Ніна Коляда.

Нагадаємо, національна мережа гіперлокальних видань Район.in.ua запрошує волинських школярів стати учасниками гуртків з медіаграмотності.

Мета проєкту навчити волинських школярів базових знань з медіаграмотності, основних навичок журналістів, фотографів, відеографів, ведучих,  практичні поради щодо фактчекінгу, дізнатися, як використовувати медійність у майбутній професії. Деякі  слухачі зможуть пройти журналістську практику в мережі Район.in.ua.

Учасниками можуть стати діти віком від 12 років, які проживають у громадах Волині: Поромівській, Любомльській, Володимирській, Шацькій, Павлівський, Рожищенській, Ковельській, Ківерцівській, Ратнівській та інших громадах. Такі зустрічі зі школярами будуть проходити протягом року.

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024